Asiakastuki

Hankkeen osapuolet

Miksi en näe hanketta?

Hankkeen näkyvyys on sidottu Lupapisteeseen rekisteröityyn käyttäjätunnukseen, eli sähköpostiosoitteeseen.

Onhan Lupapisteeseen rekisteröimäsi sähköpostiosoite sama, johon sait sähköpostin sähköisestä valtuutuksesta? Mikäli ei, voit vaihtaa sähköpostiosoitteen Omat tiedot -osiossa vastaamaan valtuutuksessa olevaa sähköpostiosoitetta tai pyytää sinut valtuuttanutta henkilöä tekemään uuden valtuutuksen rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Toinen vaihtoehto on, että sinua ei ole valtuutettu hankkeelle. Mikäli et ole saanut sähköpostiisi valtuutusta etsimällesi hankkeelle, ota yhteyttä joko henkilöön, joka on luonut hankkeen Lupapisteeseen tai kunnan viranomaiseen – he voivat valtuuttaa sinut mukaan hankkeelle.

Pst! Oletko työnjohtaja? Lue erityisesti sinua koskevat toimintaohjeet.

Miten valtuutan hankkeen muita osapuolia mukaan hankkeelle?

 1. Siirry hankkeen Osapuolet-välilehdelle ja klikkaa Valtuuta uusi henkilö.
  Huomioithan, että jokainen sähköisesti valtuutettu henkilö omaa yhtäläiset oikeudet muokata hakemusta. Kutsun saanut henkilö pystyy myös valtuuttamaan muita osapuolia mukaan hankkeelle.
 2. Kirjoita avautuvaan kenttään valtuutettavan henkilön sähköpostiosoite. Sähköpostiosoite on ”avain” Lupapiste -palveluun. Tarkista siis, että sähköpostiosoite on se, jolla henkilö on rekisteröitynyt Lupapiste -palveluun. 
  Kirjoita tarvittaessa viesti vastaanottajalle, jotta hän näkee heti valtuutuksen saatuaan, mistä hankkeesta on kyse, ja mitä tietoja hänen odotetaan hakemukselle täydentävän.
 3. Klikkaa Lähetä.

Voit kutsua hankkeelle myös mukaan Yritystiliä käyttävän yrityksen klikkaamalla Valtuuta uusi yritys.

Miten nimeän työnjohtajan?

Useimmat rakentamisen luvat vaativat yhden tai useamman eri rooleissa toimivan työnjohtajan mukaan hankkeelle. Työnjohtajavaatimukset vaihtelevat hankkeen laajuuden ja vaativuuden perusteella.

HUOMIOI NÄMÄ:
 • Työnjohtajan voi nimetä Lupapisteessä lupapäätöksen jälkeen luvan määräysten mukaisesti, tai poikkeustapauksissa jo luvanhaun yhteydessä.
 • Jokainen työnjohtajavastuu käsitellään omalla hakemuksellaan / ilmoituksellaan. Esimerkiksi kolme nimettävää työnjohtajaa edellyttää siis kolmea hakemusta. Mikäli samalla henkilöllä on hankkeella useita vastuita, haetaan jokainen vastuu omalla hakemuksellaan.
 • Myös työnjohtajan sijaiset nimetään omilla hakemuksillaan / ilmoituksillaan.
 • Sähköpostiosoite on ”avain” Lupapiste -palveluun. Tarkista:
  • että sähköpostiosoite on se, jolla työnjohtaja on rekisteröitynyt Lupapiste –palveluun. 
  • sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.
Työnjohtajan nimeäminen pähkinänkuoressa
 1. Nimeävä taho: tarkista valtuutuksesi hankkeelle.
 2. Nimeä työnjohtajat, jokainen omalla hakemuksellaan.
 3. Työnjohtaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen nimeämisestä.
 4. Työnjohtaja täyttää tarvittavat tiedot Lupapisteeseen.
 5. Työnjohtaja lähettää hakemuksen käsittelyyn viranomaiselle.
Työnjohtajan nimeäminen
 1. Tarkista valtuutuksesi. Nimetäksesi työnjohtajan tarkistathan ensin, että sinulla on valtuutus tarkastella hanketta, johon sijainen nimetään, Lupapisteessä. Mikäli et näe hanketta Lupapisteessä, valtuutus todennäköisesti puuttuu. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä joko hankkeeseen ryhtyvän edustajaan tai kunnan rakennusvalvontaan valtuutuksen saamiseksi.
 2. Mene hankkeen Rakentaminen–välilehdelle. Välilehdelle on listattu viranomaisen lupamääräyksinä vaatimat työnjohtajat. Listaus on otsikon ”Vaaditut työnjohtajat” alapuolella.
 3. Nimeä työnjohtaja klikkaamalla halutun työnjohtajavastuun rivillä Nimeä työnjohtaja. Mikäli nimettävää vastuuta ei ole mainittu luettelossa, klikkaa taulukon alta Nimeä muu työnjohtaja.
 4. Kirjoita aukeavaa ikkunaan nimettävän työnjohtajan sähköpostiosoite.
 5. Klikkaa Kutsu. Tämän tehtyäsi palvelu kertoo, että vastuuhakemus on luotu onnistuneesti. Työjohtaja saa sähköpostiinsa kehotuksen täydentää luotu hakemus / ilmoitus.
 6. Klikkaa Palaa hakemukseen. Uusi työnjohtajahakemus on nähtävissä Osapuolet-välilehdellä Työnjohtaja-otsikon alla.

Muut tukiaiheet