Asiakastuki

Liitteiden käsittely

Miten lisään hankkeelle liitteitä?

 • Mene hankkeen Suunnitelmat ja liitteet –välilehdelle.
 • Liitteitä voi lisätä yksitellen, tai useita kerrallaan.
  • Usean liitteen lisääminen kerralla: Listauksessa vaaditut liitteet voi lisätä klikkaamalla Valitse tiedostot aivan välilehden ylälaidasta tai raahaamalla liitetiedostot tietokoneeltasi Suunnitelmat ja liitteet-välilehden päälle. Jos liitteet lisätään raahaamalla, sivulla aktivoituu oranssilla katkoviivalla merkitty alue, johon tiedostot voi pudottaa. Palvelu kertoo edistymispalkin avulla, kun valitut liitteet on ladattu lisätietojen tallennusta varten.
  • Yhden liitteen lisääminen: Listauksessa vaaditut liitteet voi lisätä klikkaamalla yksitellen liitteelle varatulla rivillä Lisää tiedosto.
 • Täydennä liitekohtaiset lisätiedot. Voit kirjata ne joko yksitellen tai kopioida tiedon alemmille riveille.
  • Tyyppi- ja Sisältö -kenttä ovat pakolliset, muut tiedot tulee täyttää tarpeen ja liitteen mukaan.
  • Sisältö-kenttään tulee lisätä tarkempi kuvaus tai otsikko dokumentista, esimerkiksi ”Hasse Hakijan valtakirja” tai ”Pohjapiirros, 1.kerros”.
  Mikäli liitteillä on samat lisätiedot, voit kopioida ne alemmille riveille viemällä hiiren osoittimen laatikon päälle ja klikkaamalla Kopioi ↓ -painiketta.
 • Tarvittaessa allekirjoita liitteet. Allekirjoitettavat liitteet valitaan klikkaamalla ympyrää Allekirjoita-sarakkeessa. Viimeistele allekirjoitus salasanallasi.
 • Klikkaa Valmis-painiketta tallentaaksesi liitteet.

Miten lisään liitteestä uuden version?

 1. Siirry Suunnitelmat ja liitteet –välilehdelle ja etsi haluamasi liite liitelistauksesta.
 2. Avaa liite klikkaamalla liitteen tyyppiä liitelistauksessa, esim. Asemapiirros.
 3. Klikkaa Lisää uusi versio. Valitse tiedosto omalta koneelta. Version lisääminen tallentaa uuden liitteen vanhan liitteen päälle. Vanhat liitteet jäävät näkyviin versiohistoriaan, mutta hakemuksessa käsitellään vain uusinta versiota liitteestä.

Liitteen versiohistoriaa päästään tarkastelemaan klikkaamalla Näytä versiohistoria -valikkoa.

Lisää aiheesta:

 

Miten poistan liitteen?

Viranomaisen vaatiman, pakollisen liitteen poistaminen

1. Poistaaksesi viranomaisen vaatiman liitteen, siirry liitekohtaiselle sivulle klikkaamalla liitteen tyyppiä (esimerkiksi ”Asemapiirros”) liitelistauksessa.

2. Liitekohtaisella sivulla avaa liitteen versiohistoria klikkaamalla Näytä versiohistoria.

3. Poista liite klikkaamalla Poista.

4. Lupapiste varmistaa, haluatko varmasti poistaa liitteen. Klikkaa Kyllä liitteen poistamiseksi.

Vaatimusten ohi lisätyn, vapaaehtoisen liitteen poistaminen

1. Mikäli liite ei ole viranomaisen vaatima, voi sen poistaa klikkaamalla tummanharmaata raksia liitelistauksen Poista-sarakkeessa.

2. Lupapiste varmistaa, haluatko varmasti poistaa liitteen. Kyllä-valinta poistaa kaikki liitteen versiot kerralla. Mikäli tarkoituksesi on poistaa vain jokin liitteen versioista, poista liite versiohistorian kautta (kuten viranomaisen vaatima liite).

 

Muut tukiaiheet