Lupapiste lautakuntakäsittelyn avuksi

24.05.2016

0

lupapiste

Lautakuntien menettelytavat ovat muuttuneet merkittävästi viime aikoina. Uudet verkkopalvelut ja sovellukset helpottavat menettelytapoja ja tuovat asioihin uutta perspektiiviä. Lupapiste on paljon potentiaalia sisältävä palvelu, jota voidaan myös hyödyntää lautakuntakäsittelyssä. Oikealla tavalla lupapisteen hyödyntäminen suoraviivaistaisi ja nopeuttaisi lautakuntakäsittelyä.

 Yleensä kokoukseen tulee lisälista, siihen ehtii tutustua vain pikaisesti ennen kokouksen alkua. Asian käsittelyn aikana sentään liitteet heijastetaan kankaalle, jos niistä nyt saa selvää pöydän toisesta päästä. Silloin yleensä asia menee ohi ilman mitään mahdollisuutta edes kommentoida tai kysyä, koska tappelet koko asian käsittelyn ajan A2 –kokoisen paperin kanssa.

Tässä kohtaa lupapiste voisi tulla apuun. Jos kaikille lautakunnan jäsenille annettaisiin mahdollisuus tutustua hankkeisiin Lupapisteen kautta etukäteen, niin asian käsittely helpottuisi huomattavasti. He voisivat esittää kysymyksiä suoraan asianomaisille, jolloin itse kokouksessa kysymyksiä tulisi vähemmän ja asia voitaisiin käsitellä huomattavasti nopeammin.  Koska Lupapiste tarjoaa myös karttapalvelun, voitaisiin monisivuiset liitteet jättää jakamatta. Tällä säästettäisiin huomattavasti paperia ja mustetta, mikä olisi halvempaa ja säästäisi myös luontoa.

Jos kaikille lautakunnan jäsenille annettaisiin mahdollisuus tutustua hankkeisiin Lupapisteen kautta etukäteen, niin asian käsittely helpottuisi huomattavasti. He voisivat esittää kysymyksiä suoraan asianomaisille, jolloin itse kokouksessa kysymyksiä tulisi vähemmän ja asia voitaisiin käsitellä huomattavasti nopeammin.  Koska Lupapiste tarjoaa myös karttapalvelun, voitaisiin monisivuiset liitteet jättää jakamatta. Kaikki voisivat katsella karttoja täydessä koossa, eikä tarvitsisi koko ajan varoa vieressä istuvan kahvimukia.

Kokouksen aikana lautakunnan jäsenet voisivat tarkastella sähköistä hanketta, joka on paljon informatiivisempaa kuin paperiset liitteet. Kaikki voisivat katsella karttoja täydessä koossa, eikä tarvitsisi koko ajan varoa vieressä istuvan kahvimukia. Lautakunnan jäsenet olisivat tutustuneet mahdollisiin lisälistoihin ja liitteisiin jo aikaisemmin, joten kaikki tietäväisit paremmin mitä asiaa käsitellään.

Lautakunnan nopeampi toiminta olisi kuntalaisille ja myös lautakunnan jäsenille eduksi. Kuntalaisten ei tarvitse odottaa päätöksiä viikkoja ja lautakunnan jäsenten ei tarvitse jäädä kokoustiloihin yömyöhään asti etukäteisvalmistelun takia. Kokoukset lyhenevät, päätökset nopeutuvat ja kaikki hymyilevät.

Lautakunnan nopeampi toiminta olisi kuntalaisille ja myös lautakunnan jäsenille eduksi. Kuntalaisten ei tarvitse odottaa päätöksiä viikkoja ja lautakunnan jäsenten ei tarvitse jäädä kokoustiloihin yömyöhään asti etukäteisvalmistelun takia. Kokoukset lyhenevät, päätökset nopeutuvat ja kaikki hymyilevät.

      Me O&O

 Me kaksi olemme Olli Peura ja Oskari Saari. Kaksi lempääläläistä nuorta, jotka tulivat Solitalle/Lupapisteeseen tutustumaan työelämään. Meidät yllätti se, kuinka hyvin meidät otettiin vastaan ja kuinka hyvä ilmapiiri työpaikalla vallitsi. Kaikki tulevat toimeen keskenään ja työntekijät viihtyvät. Näistä tunnistaa menestyvän yrityksen!

Saimme toisena TET-päivänämme idean tähän lisäpalveluun. Teknisen toimen kokouksista saatu kokemus mahdollisti idean kehittämisen. Iloinen ja kannustava vastuuhenkilömme pyysi meitä ideoimaan sen
paperille ja tässä sitä nyt ollaan.

      

Jaa tämä sisältö

Keskustele aiheesta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista, mutta se tarvitaan viestin jättämiseen.