Lupapiste rocks

07.10.2013

0

Ohikulkija näki miesten hakkaavan kiviä neliönmuotoisiksi lohkareiksi. Mies kysyi lähimmältä tyypiltä: ”Mitä teet?” Hakkaaja sanoi: ”Näethän, hakkaan kiviä.” Ohikulkija kohtasi toisen miehen työmaalla ja esitti saman kysymyksen. Mies tokaisi: ”Tienaan leipääni.” Kolmas kivenhakkaaja vastasi samaan kysymykseen: ”Rakennan katedraalia.”

Kuntien pitää pystyä parempaan. Yhteiskunnan pitää pystyä parempaan. Yritysten pitää pystyä parempaan. Sinun ja minun pitää pystyä parempaan. Ei puristamalla, vaan innostumalla.

Kaikki mikä voi, digitalisoituu. Hyvä. Mutta miksi? Miksi kaiken pitää digitalisoitua, miksi me mitään sähköistymistä teemme? Koskako siitä saa palkkaa? Koska asiakas niin tahtoo?

Ei riitä.

Ei riitä se, että tehdään, koska niin kuuluu tehdä. Parempi on tehdä, koska haluan tehdä. Vielä parempi on, että haluan tehdä oikeita asioita. Ja digitalisoituminen – ihan taatusti – on oikeaa asiaa. Silti kysyn, että…

Miksi? Miksi pitää digitalisoitua? Miksi sitä haluaisin? Mikä merkitys sillä kaikella on, mikä tarkoitus?

Lupapiste on hyvä juttu, sillä se ihan oikeasti sähköistää toimintoja, ja tuolle kaille sähköistymiselle on tarkoitus. Se on: vapautus. Lupapiste vapauttaa aikaa ja resursseja, niin kunnan, kuntalaisen kuin yrittäjänkin kohdalla. Vielä parempi on se, että vapautus tuo kaikelle merkityksen. Se olkoon: henkilökohtaisuus. Kun rutiinihommat menevät verkkoon, aikaa jää henkilökohtaisen kohtaamisen mahdollisuuksille.

Todellinen digitalisoituminen lisää henkilökohtaisuutta.

Eikä sekään mikään itseisarvo ole, sanoo allekirjoittanut. Mutta jos digitoiminen vapauttaa resursseja henkilökohtaisuuden kautta parempaan asiakaspalveluun, ollaan erittäin hyvässä tavoitteessa. Silloin me parannamme maailmaa ja silloin kaikella meidän tekemisellä on merkitys.

Näin Lupapisteen osalta. Pieni, mutta tärkeä palanen koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kasvun kannalta. Ja pienistä palasista ne katedraalit on rakennettu.

Jaa tämä sisältö

Keskustele aiheesta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista, mutta se tarvitaan viestin jättämiseen.