• Rakennuslupa pähkinänkuoressa
 • Lupapisteen prosessi
 • Koulutukset ammattilaisille
 • Yritystilisopimus
 • Lupapisteen prosessi

  Lupapisteessä voit hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin – ajasta ja paikasta riippumatta.

  120-log-in-orange-dark

  1. Kirjaudu

  Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla. Voit asioida samoilla tunnuksilla kaikissa Lupapiste-kunnissa.

  120-document-plus-orange-dark

  2. Luo hanke tai kysely

  Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.

  120-persons-orange-dark

  3. Kutsu eri osapuolet

  Kutsu tarpeelliset tahot mukaan.Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa tuoda hakemukselle yhdellä napin painalluksella ja he saavat muokkausoikeudet hakemukselle. Sähköisen kutsun hyväksyminen poistaa myös tarpeen perinteiselle valtakirjalle..

  120-file-check-orange-dark

  4. Tallenna tiedot ja dokumentit

  Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.

  120-conversation-orange-dark

  5. Kysy neuvoa

  Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta. Keskustelu-ikkunan alapuolella olevan “Ohje”-osion kautta pääset tutustumaan kunnan ohjeistukseen sekä mahdollisiin hankekohtaisiin huomioihin.

  120-file-check-orange-dark

  6. Jätä hakemus

  Kun hankkeella on vaadittavat tiedot, jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen”-välilehdeltä. Mikäli haluat, että kunta kuulee kaikki naapurit, ruksi kyseinen kohta hakemuksen jättämisen yhteydessä ja viranomainen saa tästä tiedon sähköpostiin.

  120-comment-orange-dark

  7. Mahdolliset lausuntopyynnöt

  Viranomainen voi tarvittaessa pyytää lausuntoja muilta viranomaisilta
  hankkeeseen liittyen. Näet pyydetyt ja annetut lausunnot “Lausunnot”
  -välilehdeltä.

  120-quote-2-orange-dark

  8. Tiedotettavat naapurit

  Mikäli hanke edellyttää naapurien tiedottamista, viranomainen merkitsee tiedotettavat naapurit “Lausunnot”-välilehdelle. Naapurit voidaan kuulla joko hakijan tai kunnan toimesta myös sähköisesti lähettämällä sähköpostiin kuulemiskutsu. Naapuri pääsee antamaan kommenttinsa vahvan tunnistautumisen jälkeen..

  120-stamp-orange-dark

  9. Päätökset

  Näet hankkeesta annetut päätökset ja lupavaatimukset Lupapisteestä. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun viranomainen on antanut päätöksen. Hankenäkymä muuttuu päätöksen jälkeen tukemaan rakentamisen tai työmaan aikaista asiointia.

  120-hammer-orange-dark

  10. Päätöksen jälkeen

  Rakentamisen aikaista asiointia edistetään palvelussa tallentamalla tarpeellisia tietoja ja dokumentteja hankenäkymään sekä kutsumalla esimerkiksi tarvittavat työnjohtajat hankkeelle. Lupavaatimukset sekä niihin liittyvät tiedot nähdään kootusti ”Rakentaminen”-välilehdeltä. Hanke voidaan kuitata lopulta palvelun kautta päättyneeksi..