Kirjaudu palveluun

Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään määrittämälläsi sähköpostiosoitteella sekä salasanalla. Voit asioida samoilla tunnuksilla kaikissa Lupapiste-kunnissa.

Palveluun rekisteröityminen

Voit halutessasi katsoa videon rekisteröitymisestä.

Lupapisteeseen rekisteröidytään käyttäjäksi ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä. Aloita rekisteröityminen klikkaamalla ”Rekisteröidy palveluun” Lupapisteen etusivulla.

Valitse sopiva käyttäjätilityyppi, ja siirry eteenpäin valintasi mukaisesti klikkaamalla joko ”Tunnistaudu” tai ”Rekisteröi yritys”.

Tunnistaudu rekisteröintiä varten Suomi.fi-palvelussa joko pankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla. Valitse haluamasi tunnistautumitapa klikkaamalla tämän kuvaketta. Suomi-fi-sivusto ohjaa sinut eteenpäin tunnistautumaan.

Tunnistautumisessa on käytettävä henkilökohtaisia tunnuksia, myös siinä tapauksessa, että rekisteröit käyttöösi maksullisen Yritystilin.

Suomi.fi-tunnistautumisen jälkeen tarkista ja täydennä puuttuvat henkilötiedot.

Ilmoittamasi sähköpostiosoite toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi Lupapisteessä. Lisäksi palvelu lähettää kyseiseen sähköpostiosoitteeseen viestejä asioinnin etenemisestä.

Täydennettyäsi tähdellä merkityt pakolliset tiedot sekä hyväksynyt palvelun käyttöehdot, klikkaa ”Rekisteröidy”.

Rekisteröitymisen jälkeen Lupapiste lähettää sinulle aktivointisähköpostin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Klikkaa viestissä olevaa linkkiä vahvistaaksesi rekisteröitymisen.

Aktivointiviesti

Palveluun kirjautuminen

Kirjaudu palveluun rekisteröitymisen yhteydessä antamallasi sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.

Syötä sähköposti ja salasana niille varattuihin kenttiin, ja klikkaa ”Kirjaudu palveluun”.

Salasanan vaihtaminen

Mikäli olet unohtanut salasanasi, tilaa linkki uuden salasanan asettamista varten klikkaamalla ”Unohtuiko salasana?”.  Syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja klikkaa ”Lähetä”.

lupapiste_tilaa_salasana

Saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset määrittämään käyttäjätunnuksellesi uuden salasanan. Huomaathan, että linkki on voimassa 24 tuntia.

Linkkiä klikattuasi selaimessa aukeaa sivu, johon voit syöttää uuden salasanan. Kirjoita uusi salasana kahteen kertaan ja klikkaa ”OK”. Pääset jatkossa kirjautumaan palveluun uudella salasanalla.

salasanan vaihto

Yhteystietojen päivittäminen

Rekisteröidyttyäsi Lupapisteen käyttäjäksi pääset tarkastelemaan ja täydentämään henkilötietosi Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta. Saat kopioitua täydentämäsi tiedot hakemuksille, joissa olet osapuolena – henkilötietojen täydentäminen kattavasti kannattaakin ainakin silloin, mikäli hoidat lupa-asiointia enemmän kuin kertaluontoisesti.

Etusivu

Tee vaadittavat muutokset yhteystietoihisi ja klikkaa ”Tallenna”.

Omat tiedot

Pätevyystietojen täydentäminen

Katso ohjevideo koulutus- ja pätevyystietojen tallentamisesta:

Ammattilaisena voit tallentaa Lupapisteeseen myös koulutus- ja pätevyystietosi. Henkilötietojen tapaan, saat kopioitua myös koulutus- ja pätevyystiedot jatkossa hakemuksille. Pääset täydentämään koulutus- ja pätevyystietosi Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta.

Aloita tietojen lisääminen klikkaamalla ruutua ”Olen ammattilainen”. Klikkaus avaa osion pätevyystietojen täydentämistä, sekä esimerkiksi todistusten ja CV:n lisäämistä varten.

Täydennä koulutus- ja pätevyystiedot niille varattuihin kenttiin. Lisää tämän jälkeen haluamasi liitteet klikkaamalla ”Lisää tiedosto”. Valitse liitteen tyyppi pudotusvalikosta ja hae liite klikkaamalla ”Selaa”. Etsi tietokoneeltasi haluamasi tiedosto, valitse se ja klikkaa ikkunasta painiketta ”Lisää”. Mikäli liitteitä on useampia, tulee nämä lisätä yksitellen.

Täydennettyäsi tiedot klikkaa ”Tallenna”.

lupapiste_omat_liitteet

Saat kopioitua omiin tietoihin lisätyt tiedostot hankkeelle klikkaamalla hankkeen ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdellä painiketta ”Kopioi omat liitteet hakemukselle”. HUOM! Omat liitteet pitää aina lisätä hakemukselle erikseen, sillä viranomaiset eivät pääse näkemään Omat tiedot-osiota.

Klikattuasi palvelu varmistaa haluatko kopioida liitteet hakemukselle. Klikkaa ”Kyllä” kopioidaksesi liitteet hankkeen liiteluetteloon.

omien_liitteiden_kopiointi

Käyttäjätunnuksen vaihtaminen

Pääset vaihtamaan käyttäjätunnuksesi (eli sähköpostiosoitteesi) Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta. Vaihto onnistuu otsikon ”Vaihda sähköpostiosoite ja käyttäjätunnus” alla.

Nykyinen sähköpostiosoitteesi näkyy kentässä ”Nykyinen sähköpostiosoite”. Kirjoita uusi sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, ja klikkaa ”Vaihda sähköpostiosoite”. HUOM! Sähköpostiosoitteen vaihtaminen vaatii tunnistautumisen palveluun, eli varaudu tunnistautumaan joko pankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla.

Uusi sähköpostiosoite päivittyy käyttäjän omiin tietoihin sekä hankkeiden ”Osapuolet”-taulukkoon, mutta ei jo täytettyjen hakemusten tietokenttiin.