Lupahakemuksen tekeminen

Voit jättää palvelun kautta sähköisen lupahakemuksen lukuisiin Suomen kuntiin. Pääset katsomaan nettisivujemme kautta, missä kaikkialla sähköinen luvanhaku on nyt tai lähitulevaisuudessa mahdollista. Mikäli palvelun kautta ei pysty jättämään lupahakemusta valitsemasi kunnan alueelle, palvelu ilmoittaa sinulle tästä.

Huomaathan, että kunnat käsittelevät hakemukset omien käsittelyaikataulujensa puitteissa.

Lupahakemuksen tekeminen

Pääset tekemään uuden lupahakemuksen klikkaamalla: ”Tee hakemus”.

Etusivu

Valitse kartalta hankkeen sijainti joko kadunnimen, kiinteistötunnuksen tai kunnan nimen mukaan. Voit lisäksi etsiä oikean sijainnin kartan zoomauksen avulla. Mikäli haet sijainnin hakukentän kautta, valitse alasvetovalikosta oikea sijainti ja klikkaa ”Hae”.

Uusi hanke

 

Tarkista sijainnin valitsemisen jälkeen tietolaatikosta, että kiinteistötunnus- ja osoitetiedot ovat oikein. Osoitehaun aineiston epätarkkuudesta johtuen haun osoitus voi osua viereiselle kiinteistölle tai katualueelle. Tarkenna tarvittaessa sijainti ja korjaa osoitetieto. Pääset eteenpäin klikkaamalla ”Jatka”.

 

Hanke

 

Kiinteistön tietojen muuttaminen

Mikäli kiinteistötunnus ei ole oikein, voit siirtää kartan sijainti-ikonia klikkaamalla hiirellä haluamaasi kiinteistöä. Sujuvan etenemisen kannalta on tärkeää, että kohteelle saadaan valittua oikea paikka, vaikka kiinteistötieto voidaankin vaihtaa myös myöhäisemmässä vaiheessa viranomaisen toimesta.

Kiinteistötunnus sekä osoite- ja kuntakenttä päivittyvät uuden sijainnin mukaisesti.

uusi sijainti

Huomaa, että Lupapiste päättelee osoitteen sijaintikoordinaatin perusteella. Mikäli osoitenumero ei täsmää, mutta kiinteistötunnus on oikein, voit päivittää osoitetiedot tietokenttään käsin. Osoitetiedon voi päivittää myös myöhemmin hakemuksen täytön aikana. Näet päivitetyn osoitetiedon neuvontapyynnössä.

Osoite käsin

 

Toimenpiteen valinta

Pääset eteenpäin lupahakemuksen tekemiseen valitsemalla oikean toimenpiteen toimenpidevalikosta. Toimenpidevalikon laajuus vaihtelee riippuen siitä, minkä kunnan alueella asioidaan. Mikäli haluat hakea yhdellä hakemuksella lupaa usealle eri toimenpiteelle, valitse toimenpidevalikosta päätoimenpide. Muut toimenpiteet lisätään hakemukselle myöhemmin.

Esimerkissä tehdään valintoja uuden pientalon lupahakemusta varten.

Valitun toimenpiteen pohjalta aukeaa yhteenvetosivu, jossa kerrotaan toimenpiteen luvanvaraisuudesta sekä muista vaatimuksista. Sivun alaosan linkkien kautta voit tutustua kuntakohtaiseen ohjeistukseen ennen lupahakemuksen tekemistä. Lisäksi sivulla ilmoitetaan mitä liitteitä tulet todennäköisesti hakemuksessa tarvitsemaan. Palvelu vaatii kyseisiä liitteitä lupahakemuksen liitesivulla. Pääset tekemään lupahakemuksen klikkaamalla ”Tee hakemus”.

lupapiste_toimenpiteen_valinta