Lupapiste kauppa

Lupapisteen kaupasta voit ostaa rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat.

Palvelusta on saatavilla pääsääntöisesti tuoreempaa aineistoa, mutta vanhempaa aineistoa digitoidaan jatkuvasti. Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy palvelusta, ole hyvä ja tee puuttuvasta aineistosta aineistopyyntö.

Lupapiste kauppa löytyy osoitteesta https://kauppa.lupapiste.fi.

Piirustusten etsiminen ja lisääminen ostoskoriin

Aloita piirustusten etsiminen kirjoittamalla etsimäsi kohteen katuosoite, kiinteistötunnus tai rakennustunnus Lupapiste kaupan etusivulta löytyvään hakukenttään. Hakeaksesi kohteen tietoja klikkaa kentän oikeasta laidasta löytyvää suurennuslasia.

Kohdekiinteistö merkitään haun seurauksena aukevalle kartalle oransseilla ääriviivoilla. Löytyneiden dokumenttien määrä esitetään oranssissa ympyrässä.

Haku avaa kohdekiinteistön tiedot dokumenttilöydöksineen karttanäkymän alapuolelle. Mikäli kiinteistöllä on useita rakennuksia, näytetään rakennuskohtaiset tiedot kaikista erikseen. Halutun rakennuksen tiedot saa auki rakennuksen numeroa klikkaamalla.

Klikkamalla oranssilla kirjoitettua dokumenttityyppiä dokumentin tiedot aukeavat tarkempaan tarkasteluun. Lisää dokumentti ostoskoriin klikkaamalla painiketta ”Lisää ostoskoriin”.

Ostoskorin sisällön muokkaaminen

Mikäli haluat muuttaa ostoskorin sisältöä, klikkaa oranssia ”Ostoskori”-tekstiä sivun oikeassa ylälaidassa.

Ostoskorin sisältö aukeaa tarkasteluun uudelle sivulle. Poistaaksesi yksittäisen asiakirjan ostoskorista klikkaa halutun dokumentin kohdalla oikeasta laidasta löytyvää tekstiä ”Poista ostoskorista”. Mikäli haluat poistaa kaikki ostoskoriin lisätyt dokumentit, klikkaa ”Poista kaikki”.

Ostoskorin loppusumma päivittyy tehtyjen muutosten mukaisesti.

Ostosten maksaminen

Lisättyäsi haluamasi dokumentit ostoskoriin, siirry maksamaan tuotteet klikkaamalla ”Ostoskori”-tekstiä sivun oikeasta ylälaidasta.

Tarkista, että ostoskorin sisältö vastaa tarpeitasi, ja klikkaa tämän jälkeen painiketta ”Jatka maksamaan” sivun oikeasta alalaidasta.

Yhteeveto ostoksistasi esitetään aukeavan sivun ylälaidassa. Tarkista tietojen paikkaansapitävyys, ja täydennä tämän jälkeen sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. HUOM! Varmista, että antamasi sähköpostiosoite on varmasti oikein. Ostamasi dokumentit saat ladattua ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyn linkin kautta. Linkin lisäksi sinulle toimitetaan kuitti ostoksistasi.

Tutustu vielä Lupapiste kaupan käyttöehtoihin, ja rasti ”Käyttöehdot”-otsikon alta löytyvä ruutu tämän tehtyäsi.

Dokumentit pääset tilaamaan ja maksamaan klikkaamalla sivun oikeasta alalaidasta löytyvää painiketta ”Lähetä tilaus”. HUOM! Painiketta on mahdollista klikata vasta, kun sähköpostiosoite on annettu ja palvelun käyttöehdot hyväksytty.

Maksu suoritetaan kolmannen osapuolen (Payment Highway) maksupalvelussa. Maksupalvelu hyväksyy seuraavat kortit:

• Visa
  • Visa Electron
  • MasterCard
  • Maestro

Täydennä kortin tiedot niille varattuihin kenttiin ja klikkaa ”Pay”.

Linkki ostettujen dokumenttien lataamiseen ja kuitti ostoksesta toimitetaan sähköpostiisi maksun jälkeen.

Aineistopyynnön tekeminen

Mikäli etsimääsi aineistoa ei löytynyt, voit tehdä puuttuvasta aineistosta aineistopyynnön kunnan rakennusvalvontaan Lupapiste kaupan kautta.

Tehdäksesi aineistopyynnön, klikkaa painiketta ”Tee aineistopyyntö”. Aineistopyynnön tekeminen on veloituksetonta.

Varmista, että aineistopyynnön kohdekiinteistö on oikea, ja täydennä aukeavalle lomakkeelle sekä yhteystietosi että tiedot Lupapiste Kaupasta puuttuvista dokumenteista.

Lähetä aineistopyyntö klikkaamalla sivun alalaidasta löytyvää painiketta ”Lähetä pyyntö”.

Saat viestin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, kun dokumentit ovat saatavilla Lupapiste kaupassa. Rakennusvalvonta pyytää tarvittaessa lisätietoa aineistopyynnöstä sähköpostitse tai puhelimitse.