Muokkaa omia tietoja

Salasanan vaihtaminen

Mikäli olet unohtanut salasanasi, tilaa linkki uuden salasanan asettamista varten klikkaamalla ”Unohtuiko salasana?”.  Syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja klikkaa ”Lähetä”.

lupapiste_tilaa_salasana

Saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset määrittämään käyttäjätunnuksellesi uuden salasanan. Huomaathan, että linkki on voimassa 24 tuntia.

Linkkiä klikattuasi selaimessa aukeaa sivu, johon voit syöttää uuden salasanan. Kirjoita uusi salasana kahteen kertaan ja klikkaa ”OK”. Pääset jatkossa kirjautumaan palveluun uudella salasanalla.

salasanan vaihto

Yhteystietojen päivittäminen

Rekisteröidyttyäsi Lupapisteen käyttäjäksi pääset tarkastelemaan ja täydentämään henkilötietosi Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta. Saat kopioitua täydentämäsi tiedot hakemuksille, joissa olet osapuolena – henkilötietojen täydentäminen kattavasti kannattaakin ainakin silloin, mikäli hoidat lupa-asiointia enemmän kuin kertaluontoisesti.

Etusivu

Tee vaadittavat muutokset yhteystietoihisi ja klikkaa ”Tallenna”.

Pätevyystietojen täydentäminen

Katso ohjevideo koulutus- ja pätevyystietojen tallentamisesta:

Ammattilaisena voit tallentaa Lupapisteeseen myös koulutus- ja pätevyystietosi. Henkilötietojen tapaan, saat kopioitua myös koulutus- ja pätevyystiedot jatkossa hakemuksille. Pääset täydentämään koulutus- ja pätevyystietosi Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta.

Aloita tietojen lisääminen klikkaamalla ruutua ”Olen ammattilainen”. Klikkaus avaa osion pätevyystietojen täydentämistä, sekä esimerkiksi todistusten ja CV:n lisäämistä varten.

Täydennä koulutus- ja pätevyystiedot niille varattuihin kenttiin. Lisää tämän jälkeen haluamasi liitteet klikkaamalla ”Lisää tiedosto”. Valitse liitteen tyyppi pudotusvalikosta ja hae liite klikkaamalla ”Selaa”. Etsi tietokoneeltasi haluamasi tiedosto, valitse se ja klikkaa ikkunasta painiketta ”Lisää”. Mikäli liitteitä on useampia, tulee nämä lisätä yksitellen.

Täydennettyäsi tiedot klikkaa ”Tallenna”.

lupapiste_omat_liitteet

Saat kopioitua omiin tietoihin lisätyt tiedostot hankkeelle klikkaamalla hankkeen ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdellä painiketta ”Kopioi omat liitteet hakemukselle”. HUOM! Omat liitteet pitää aina lisätä hakemukselle erikseen, sillä viranomaiset eivät pääse näkemään Omat tiedot-osiota.

Klikattuasi palvelu varmistaa haluatko kopioida liitteet hakemukselle. Klikkaa ”Kyllä” kopioidaksesi liitteet hankkeen liiteluetteloon.

omien_liitteiden_kopiointi

Käyttäjätunnuksen vaihtaminen

Pääset vaihtamaan käyttäjätunnuksesi (eli sähköpostiosoitteesi) Omat tiedot-osiossa klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeasta ylälaidasta. Vaihto onnistuu otsikon ”Vaihda sähköpostiosoite ja käyttäjätunnus” alla.

Nykyinen sähköpostiosoitteesi näkyy kentässä ”Nykyinen sähköpostiosoite”. Kirjoita uusi sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, ja klikkaa ”Vaihda sähköpostiosoite”. HUOM! Sähköpostiosoitteen vaihtaminen vaatii tunnistautumisen palveluun, eli varaudu tunnistautumaan joko pankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla.

Uusi sähköpostiosoite päivittyy käyttäjän omiin tietoihin sekä hankkeiden ”Osapuolet”-taulukkoon, mutta ei jo täytettyjen hakemusten tietokenttiin.

HUOM! Mikäli olet jo ehtinyt rekisteröidä käyttöösi uuden haluamasi sähköpostiosoitteen, ei tämän vaihtaminen ylläolevaa ohjetta noudattaen onnistu. Voit kuitenkin itse siirtää hankkeet vanhalta käyttäjätunnukselta uudelle sähköpostille kirjautumalla sisään palveluun vanhaa käyttäjätunnustasi käyttäen ja valtuuttamalla uuden käyttäjätunnuksesi hankkeille osapuoleksi hankkeiden Osapuolet-välilehdeltä.