Luvanhakijan sekä yrityksen tulee rekisteröityä Lupapisteen käyttäjäksi ensimmäisellä käyttökerralla. Jatkossa palveluun voi kirjautua omalla sähköpostiosoitteella ja vapaavalintaisella salasanalla, joka annetaan rekisteröitymisen yhteydessä. Viranomaisille luodaan tunnukset palveluun kunnan pääkäyttäjän toimesta.

Huomaathan, että rekisteröitymisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksenasi. Jos sinut on kutsuttu osapuoleksi hakemukselle, rekisteröidy palveluun samalla sähköpostiosoitteella, johon kutsu on lähetetty.

Rekisteröityminen palveluun

Palveluun rekisteröidytään käyttäjäksi ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä klikkaamalla kohtaa: ”Rekisteröidy palveluun”, joka löytyy ”Kirjaudu palveluun”-painikkeen alapuolelta.

Valitse käyttäjän rekisteröinti ja varaa seuraavaa vaihetta varten lähellesi omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

rek_kät

Rekisteröityminen – Sähköinen tunnistautuminen

Rekisteröintiä varten tulee tunnistautua Suomi.fi-palvelussa joko pankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla. Pankkitunnistuksessa on käytettävä henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Mobiilivarmenteesta voit tiedustella omalta mobiilioperaattoriltasi.

Rekisteröityminen – Tietojen täydentäminen

Suomi.fi-tunnistautumisen jälkeen tarkistetaan ja täydennetään puuttuvat henkilötiedot. Ilmoittamasi sähköpostiosoite toimii jatkossa palvelussa käyttäjätunnuksenasi. Lisäksi palvelu lähettää kyseiseen sähköpostiosoitteeseen viestejä asioinnin etenemisestä. Pääset rekisteröitymään palveluun kohdasta ”Rekisteröidy”, kun olet täydentänyt tähdellä merkityt pakolliset tiedot sekä hyväksynyt palvelun käyttöehdot.

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen – aktivointisähköposti

Rekisteröitymisen jälkeen palvelu lähettää sinulle aktivointisähköpostin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Pääset kirjautumaan palveluun klikkaamalla sähköpostiisi saapunutta aktivointilinkkiä.