Työnjohtajatietojen täydentäminen

Työnjohtajavastuuta koskevat tiedot täytetään tätä varten Lupapisteeseen avatulle hakemukselle tai ilmoitukselle. Jokaista eri työnjohtoroolia varten tulee tehdä erillinen työnjohtajahakemus/-ilmoitus - myös siinä tapauksessa, että sama henkilö toimii useassa eri työnjohtoroolissa.

Työnjohtajatietojen täydentäminen

Lyhyt esite työnjohtajan nimeämisestä täälläSeikkaperäisempi ohjeistus löytyy tältä sivulta, alla olevan videon alapuolelta.

Katso ohjevideo työnjohtajatietojen täydentämisestä:

 

 

Määrittele aluksi ”Toimenpide”-valikosta, onko kysymyksessä hakemus vai ilmoitus. Toimenpide-valikko löytyy hakemuksen ylälaidasta, kartan oikealta puolelta. Jos olet hyväksytty enintään viittä vuotta aikaisemmin toimimaan vähintään vastaavanlaisissa hankkeissa samassa roolissa kunnassa, jossa hanke toteutetaan, valitse ”Ilmoitus”. Muussa tapauksessa valitse ”Hakemus”.

Screen Shot 2015-09-21 at 09.55.14

Täytä työnjohtajatiedot ”Osapuolet”-välilehdellä ”Työnjohtajan nimeäminen”-osiossa. Mikäli olet tallentanut omat tietosi valmiiksi Lupapisteeseen rekisteröitymisen yhteydessä, klikkaa ”Täytä omilla tiedoilla”, ja yhteystietosi täydentyvät automaattisesti ”Työnjohtajan nimeäminen”-osioon. Jos et ole tallentanut yhteystietojasi omiin tietoihin, syötä yhteystiedot käsin lomakkeelle. Mikäli valitset ”Täytä omilla tiedoilla” -toiminnon, pääset tarvittaessa vielä muokkaamaan automaattisesti tuotuja yhteystietoja.

Screen Shot 2015-09-24 at 19.56.56

Screen Shot 2015-09-24 at 19.57.32

 

Yhteystiedot täydennettyäsi, täytä tämän jälkeen loput vaadittavat tiedot. Näitä ovat esimerkiksi roolisi hankkeessa, vastattavat työtehtävät, sekä aika-arvio työmäärälle. Pakolliseksi määritetyt tiedot tunnistaa oransseista otsikoista.

Screen Shot 2015-09-24 at 20.01.10

Täydennä vielä lopuksi tiedot mahdollisista muista käynnissä olevista rakennushankkeista ”Muut rakennushankkeet”-otsikon alle. Hanketietoja päästään lisäämään klikkaamalla ”Lisää rivi”. Tarkenna hankkeiden vaiheet sekä arvioitu ajantarve. Viranomainen arvioi näiden tietojen perusteella mahdollisuuttasi hoitaa työnjohtajan velvoitteita riittävällä tasolla. Jos klikkasit yhteystietojasi täydentäessä ”Täytä omilla tiedoilla”, ”Muut rakennushankkeet” -osio täydentyy automaattisesti käynnissä olevien, Lupapisteen kautta tehtyjen hankkeiden osalta.

Screen Shot 2015-09-24 at 20.06.54

 

 

Todistusten lisääminen

Lisää tarvittavat koulutus- ja pätevyystodistukset ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdellä. Mikäli olet täydentänyt pätevyystiedot omiin tietoihisi, klikkaa tällöin välilehden ylälaidasta ”Kopioi omat liitteet hakemukselle”. Mikäli kopioit pätevyystiedot omista tiedoistasi, Lupapiste varmistaa vielä haluatko kopioida liitteet mukaan nimeämiselle. Klikkaa ”Kyllä”, ja Lupapiste tallentaa liitteesi mukaan hakemukselle.

liitteet_uusi_16

liitteet_uusi_17

Mikäli et ole tallentanut omiin tietoihin pätevyystietojasi, voit lisätä halutut liitteet mukaan hakemukselle manuaalisesti. Vaaditut todistukset on listattu ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdelle. Voit lisätä pätevyystiedot klikkaamalla lisättävän liitetyypin rivillä ”Lisää tiedosto”.

liitteet_uusi_18

Valitse liite tietokoneeltasi, ja klikkaa ”Tallenna”.

liitteet_uusi_19

Mikäli vaadittuja liitetietoja ei ole listattu ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdelle, voit lisätä liitteet klikkaamalla ”Lisää liite” aivan välilehden ylälaidasta.

liitteet_uusi_16

Aloita liitteen lisääminen valitsemalla ”Liitteen tyyppi” -listauksesta oikea liitetyyppi. Tämän jälkeen valitse lisättävä tiedosto. Voit kirjata liitteeseen liittyvää lisätietoa ”Kommentti”-kenttään. Antamasi lisätieto näkyy hankkeen keskusteluketjussa, sekä liitteen yhteydessä hankkeen liiteluettelossa. Klikkaa ”Tallenna” tallentaaksesi liite.

liitteet_uusi_20

Kun liite lisätään, ”Suunnitelmat ja liitteet” -osio päivittyy ja näet, että liite on mukana hankkeella. Pääset tarkastelemaan liitettä klikkaamalla sen nimeä ”Tiedosto”-otsikon alla.

liitteet_uusi_21

Mikäli lisäämääsi liitettä tarvitsee päivittää, klikkaa päivitystarpeessa olevan liitteen tyyppiä (yllä olevassa kuvassa ”tutkintotodistus”). Pääset lisäämään uuden version liitteestä klikkaamalla ”Lisää uusi versio”. Tällöin uusi liite tallentuu vanhan päälle, ja hakemuksessa huomioidaan uusi versio liitteestä. Vanha liite jää Lupapisteeseen kuitenkin talteen. Voit tarkastella liitteen versioita klikkaamalla ”Näytä versiohistoria”. Voit käydä viranomaisen kanssa keskustelua liitteestä Keskustelu-toiminnon kautta, mikäli tarve niin vaatii.

Screen Shot 2015-09-24 at 20.23.36

Liitelistauksessa voit tarkastella lisättyjen liitteiden tilaa. Mikäli lisätty todistus on viranomaisen puolesta ok, liitteen tilaa kuvaava väri-ikoni muuttuu listauksessa vihreäksi. Huomioithan kuitenkin sen, että liitteen hyväksyminen ei vielä ota kantaa hakemuksen hyväksymiseen. Mikäli viranomainen on pyytänyt jotain tiettyä liitettä, näkyy se listauksena punaisella ikonilla varustettuna. Viranomainen saattaa ilmoittaa liitteen tarpeellisuudesta myös Keskustelu-toiminnon kautta. Jos kyseistä dokumenttia ei kuitenkaan tarvita, voidaan klikata ”Ei tarpeen”, jolloin hakemuksen jättäminen onnistuu ilman pyydettyä liitettä.

liitteet_uusi_21

 

Työnjohtajahakemuksen tai -ilmoituksen jättäminen

Kun hakemuksen tai ilmoituksen sisältö on kunnossa, lähetetään työnjohtajan nimeäminen eteenpäin viranomaiselle käsiteltäväksi ”Hakemuksen jättäminen”-välilehden kautta. Mikäli kaikkia pakollisia tietoja ei ole täytetty, näkyy listaus täytettävistä pakollisista tiedoista punaisella.

Capture3

Mikäli kaikki pakolliset tiedot on täydennetty, lukee välilehdellä ”Kaikki pakolliset tiedot on täytetty”. Hakemus tai ilmoitus jätetään eteenpäin viranomaiselle käsiteltäväksi klikkaamalla ”Jätä hakemus”. Lupapiste varmistaa vielä,että haluatko varmasti jättää hakemuksen tai ilmoituksen käsiteltäväksi.

Screen Shot 2015-09-24 at 20.29.30

Capture4

Kun työnjohtajan nimeäminen on jätetty eteenpäin, hakemus muuttuu tilaan ”Hakemus jätetty”. Asian käsittely riippuu siitä, onko kysymys työnjohtajahakemuksesta vai -ilmoituksesta.

A) Työnjohtajahakemus: Kun viranomainen siirtää hakemuksen käsittelyyn, saat tästä sähköpostiin ilmoituksen. Palvelu ilmoittaa sähköpostitse hankkeen osapuolille myös siitä, kun hakemukseen on annettu päätös. Päätöksen antamisesta näkyy tieto Lupapisteessä ”Päätökset”-välilehdelle. Hakemus muuttuu tilaan ”Päätös annettu”.

Screen Shot 2015-10-27 at 08.22.09

B) Työnjohtajailmoitus: Viranomainen hyväksyttyä ilmoituksen, saat tästä tiedon sähköpostiisi. Lupapisteessä ilmoituksen tila on ”Ilmoitus hyväksytty”.

Snip20151027_1

 

Kysyttävää nimeämisen käsittelyyn liittyen?

Hankekohtaisen keskusteluikkunan kautta voit olla yhteydessä asiointikuntasi viranomaiseen. Voit lähettää kysymyksesi tai kommenttisi viranomaiselle kirjoittamalla viestisi ”Kirjoita viesti”-kenttään ja klikkaamalla ”Kysy viranomaiselta”. Kysymyksestäsi jää merkintä keskusteluketjuun, ja kun viranomainen vastaa sinulle, saat tästä ilmoituksen sähköpostiin.

Screen Shot 2015-09-25 at 08.23.14

Screen Shot 2015-09-25 at 08.23.24