Osapuoleksi hankkeelle

Hankkeisiin liittyvien työnjohtajatietojen täydentäminen voidaan tehdä Lupapisteessä. Mikäli sinut nimetään työnjohtajaksi hankkeelle, voit rekisteröidyttyäsi Lupapisteeseen hoitaa nimeämiseen liittyvät toimet vaikka kotisohvalta.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennushankkeessa on kelpoisuusvaatimukset täyttävät suunnittelijat ja työnjohtajat (Maankäyttö ja rakennuslaki 5.2.1999/132). Lupapisteessä tämä tarkoittaa sitä, että hankkeeseen ryhtyvä luo hakemuksen työnjohtajalle, joka sitten täydentää hakemukseen tietonsa.

Osapuoleksi hankkeelle

Mikäli työnjohtajan nimeämiseen liittyvät toimet hoidetaan Lupapisteen kautta, tulee asiaan liittyvien osapuolien rekisteröityä Lupapisteen käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan sähköpostiosoite sekä vapaavalintainen salasana, jonka avulla pääset jatkossa kirjautumaan palveluun. Huomaathan, että rekisteröitymisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksenasi. Jos sinut on jo kutsuttu osapuoleksi hakemukselle, rekisteröidy palveluun samalla sähköpostiosoitteella, johon kutsu on lähetetty. Tällöin saat näkyvyyden rakennushankkeelle sekä työnjohtaja-hakemukseen, jonne työnjohtajatiedot tulee täydentää.

Asiointi voidaan hoitaa tarvittaessa myös valtakirjan avulla.  Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta asioida sähköisesti, voit valtuuttaa haluamasi henkilön täydentämään työnjohtajatiedot puolestasi Lupapisteeseen. Tällöin valtuuttamasi henkilön tulee rekisteröityä Lupapisteen käyttäjäksi tietojen täydentämistä varten ja liittää valtakirja valtuutuksesta hankkeen Suunnitelmat ja liitteet-välilehdelle. Tässä tapauksessa hankkeeseen ryhtyvän tulee lähettää valtuutuskutsu asiamiehen sähköpostiin.

Mikäli Lupapisteessä ei näy etsimääsi hanketta eikä työnjohtaja-hakemusta, tarkista, että olet kirjautunut samalla sähköpostiosoitteella, mihin valtuutuskutsu on lähetetty. Tarvittaessa pyydä hankkeeseen ryhtyvältä uusi kutsu oikeaan osoitteeseen tai vaihda sähköpostiosoitetta Omat tiedot-osiossa. Varmista, että täydentämäsi hakemuksen otsikkona on Työnjohtajan nimeäminen (olet saanut näkyvyyden myös rakennuslupaan, mutta sinne ei voi lisätä työnjohtaja-tietoja).

Henkilötietojen täydentäminen

Rekisteröidyttyäsi Lupapisteen käyttäjäksi pääset tarkastelemaan ja täydentämään henkilötietosi klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun yläpalkista. Saat kopioitua nämä täydentämäsi henkilötiedot hakemuksille, joissa olet osapuolena. Henkilötietojen täydentäminen kattavasti kannattaakin ainakin silloin, mikäli hoidat lupa-asiointia useammin kuin kertaluontoisesti.

Omat tiedot

Täydennä yhteystietosi ja klikkaa ”Tallenna”.

Tallennus

 

Koulutus- ja pätevyystietojen tallentaminen

Ammattilaisena voit tallentaa Lupapisteeseen myös koulutus- ja pätevyystietosi. Henkilötietojen tapaan, saat lisättyä myös koulutus- ja pätyvyystiedot jatkossa hankkeille mukaan helposti napin painalluksella Suunnitelmat ja liitteet-välilehdellä. Tietojen lisääminen tapahtuu ruksaamalla omien tietojen yhteydessä “Olen ammattilainen”-kohdan, josta avautuu osio pätevyystietojen täydentämistä, sekä esimerkiksi todistusten ja CV:n liittämistä varten.

ammattilainen

Pääset lisäämään liitteitä klikkaamalla ”Lisää tiedosto”. Valitse liitteen tyyppi pudotusvalikosta ja hae liite klikkaamalla ”Selaa…”. Kun olet hakenut liitteen, klikkaa ”Lisää”.

Lisää liite

 

Työnjohtajakutsun hyväksyminen

Päästäksesi täydentämään työnjohtajan tietoja hankkeelle Lupapisteessä, tulee sinun saada kutsu hankkeen osapuoleksi. Saat kutsun hankkeen Lupapisteeseen avanneelta henkilöltä, joka on useimmissa tapauksissa hankkeeseen ryhtyvä.

Saat kutsusta ilmoituksen sähköpostiisi. Sähköpostin linkkiä klikkaamalla pääset kirjautumaan palveluun jo olemassaolevilla tunnuksilla, tai vaihtoehtoisesti rekisteröitymään palveluun uutena käyttäjänä. Mikäli et ole aiemmin käyttänyt Lupapistettä, tulee sinun rekisteröityä palvelun käyttäjäksi joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröidy samalla osoitteella, mihin kutsu on tullut.

Jos olet jo rekisteröitynyt eri sähköpostiosoitteella, pyydä kutsun lähettäjältä uusi kutsu rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Snip20150315_218

Kirjauduttuasi palveluun, näet sinulle saapuneet hankekutsut. Pääset täydentämään työnjohtajatiedot hyväksyttyäsi kutsun hankkeen osapuoleksi. Hankekutsun voi hyväksyä kahdella tapaa:

A) ”Hankkeet”-sivun yhteydestä klikkaamalla ”Hyväksy kutsu”. ”Hankkeet” -sivulta pääset näkemään kootusti kaikki hankkeesi.

Screen Shot 2015-09-24 at 19.53.14

B) Hakemuksen avattuasi klikkaamalla ponnahdusikkunasta tai hakemuksen oikeassa reunassa näkyvää kohtaa ”Hyväksy kutsu”.

kutsu

Screen Shot 2015-09-24 at 19.53.48

 

Rakennuslupahakemuksen tarkastelu

Varsinaista rakennuslupahakemusta pääset tarkastelemaan joko ”Hankkeet”-sivun kautta, tai avoinna olevan työnjohtajahakemuksen ”Viiteluvat”-kohdasta klikkaamalla LP-alkuista asiointitunnusta.

Screen Shot 2015-09-24 at 20.14.07

Takaisin työnjohtajahakemukselle pääset klikkaamalla LP-alkuista asiointitunnusta kohdassa ”Tähän hakemukseen viittaavat luvat”.

Screen Shot 2015-09-24 at 19.49.23