Hakemusnäkymä

Hankekohtaiseen hakemusnäkymään tallennetaan hakemukseen liittyvät tiedot sekä liitteet eri välilehdille. Näkymän kautta voidaan lisäksi käydä keskustelua hankkeeseen liittyen.

Viranomaisen tulee tarkastaa tallennettujen tietojen oikeellisuus ja ilmoittaa mahdollisista puutteista erillisen tarkastuspainikkeen tai hankekohtaisen keskusteluketjun kautta.

Kun hankkeen tiedot ja liitteet ovat kelvollisia päätöksentekoa varten, hakemus voidaan siirtää taustajärjestelmään käsittelyyn. Päätös voidaan vaihtoehtoisesti antaa myös suoraan hakemusnäkymään, mikäli Lupapistettä ei ole liitetty yhteen erillisen taustajärjestelmän kanssa.

Hakemusnäkymä

Hakemusnäkymässä näkyy ylhäällä asioinnin tila, josta saadaan lisätietoa pitämällä hiirtä halutun tilan päällä.

Hakemuksen eri tilat merkitsevät seuraavaa:

Tila Selite
Luonnos Hakija valmistelee hakemusta. Ei näy viranomaiselle
Näkyy viranomaiselle Hakija on osoittanut viranomaiselle kysymyksen
Hakemus jätetty Hakija on jättänyt hakemuksen / ilmoituksen
Käsittelyssä Viranomainen on siirtänyt asian käsittelyyn taustajärjestelmään
Päätös annettu Lupapisteessä löytyy asian päätös

Hakemuksen perustoiminnot

Hakemuksen oikeasta ylälaidasta löytyy tarpeellisia toimintoja.

Mikäli hakemus on jätetty vireille asioijan toimesta ”Hakemuksen jättäminen”-osion kautta, sivupalkissa ensimmäisenä toimintona näkyy ”Siirrä käsittelyyn”

Mikäli hakemusta ei ole vielä jätetty vireille asioijan toimesta, yläpalkissa ei näy ”Siirrä käsittelyyn”-toimintoa. Huomioithan, että hakemuksen voi jättää vireille ainoastaan hakemuksen tekijä!

Hakemuksen välilehdet

Hakemuksen sisältö on jaoteltu eri välilehdille seuraavasti:

Hakemustiedot: Valittuihin toimenpiteisiin liittyvät tiedot (mm. RH-lomakkeet), joita sekä viranomainen että asioija pääsevät muokkaamaan kunnes hakemus siirretään käsittelyyn tai siihen annetaan päätös
Osapuolet: Hankkeen osapuolten määrittely ja roolit. Huomioithan, että lupakäsittelijä näkee kokonaisuudessaan hankkeen osapuolten henkilötunnukset, mutta muilta viranomaisilta henkilötunnuksen loppuosa on piilotettu. Sama pätee silloin, kun hakemuksesta otetaan tuloste.
Liitteet ja suunnitelmat: Kaikki hankkeen tarpeelliset liitteet
Hakemuksen jättäminen: Nähdään onko kaikki pakolliset tiedot ja liitteet tallennettu hakemukselle
Lausunnot: Lausuntopyynnöt sekä tiedotettavat naapurit lisätään tälle välilehdelle viranomaisen toimesta
Keskustelu ja huomiopalsta: Asiakaskeskustelupalsta sekä paikka viranomaisten sisäisille huomioille

 

Hakemuskohtaiset ohjeet

Viranomaiset sekä lausunnonantajat voivat lisätä tärkeitä linkkejä ohjeisiin ja muuhun olennaiseen materiaaliin suoraan hakemukselle.

Mahdollisuus linkkien lisäämiseen löytyy Ohje-palkin takaa hakemuksen oikeasta reunasta. Myös kunnan pääkäyttäjänäkymässä asetetut ohjeet löytyvät samasta paikasta.

uusi_ohje_1

Ohjelinkki lisätään kopioimalla haluttu verkko-osoite sille osoitettuun kenttään ja kirjoittamalla ohjeelle otsikonomainen kuvaus. Linkkejä voi lisätä ainoastaan olemassaoleville internet-sivuille. Uuden linkin saa tallennettua painamalla ”Enter” tai klikkaamalla vihreää ikonia.

uusi_ohje_2

Lisättyjä ohjelinkkejä voidaan tarpeen vaatiessa muokata. Muutosoikeudet omaava viranomaiskäyttäjä voi muokata kaikkia linkkejä, lausunnonantaja itse lisäämiään linkkejä. Lisättyä linkkiä voi muokata klikkaamalla kynä-ikonia ja hyväksymällä muokkauksen painamalla vihreää ikonia muokatulla rivillä.

uusi_ohje_3

Linkkien järjestystä voi muuttaa raahaamalla kaksisuuntaisesta nuolesta.