Leimaaminen ja lupakuvien tilaaminen

Lupapisteessä on käytettävissä toiminnallisuus, jonka ansiosta lupakuvat ja muut liitteet voidaan tilata ulkopuoliselta kopiolaitokselta suoraan palvelun yhteydestä. Lupapisteessä valitaan aina hankekohtaisesti tulostukseen lähetettävät liitteet ja kopiolaitos saa tilauksen tiedot sekä tulostettavat liitteet suoraan sähköpostiin.

Leimaaminen

Leimaaminen tapahtuu hankkeen ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdellä. Leimaaminen aloitetaan klikkaamalla ”Leimaa liitteet”-painiketta välilehden ylälaidassa, liiteluettelon yläpuolella.

Leimaamista varten hankkeella siirrytään sivulle, jossa tarkistetaan leiman sisältö, ja valitaan leimattavat liitteet.

Leimaamisessa käytettävä leima valitaan ”Leiman nimi”-valikosta. Valittu leima aukeaa esikatseltavaksi sivun oikeaan laitaan.

Leimaus suositellaan tehtäväksi saman päivänä, kun hankkeen päätös siirtyy Lupapisteeseen, sillä osa leiman sisällöstä saadaan käyttöön hankkeelle taustajärjestelmästä siirtyneeltä päätökseltä. Rakennustunnus-kenttään tuodaan pysyvä rakennustunnus, eli VTJ-PRT, mikäli tämä on saatu tietoon taustajärjestelmästä.

Mikäli leimaan tarvitsee tehdä muutoksia, voi muutokset tehdä esikatselun alapuolelta löytyviin sisältö- ja sijaintikenttiin. HUOM! Leiman sisällön osalta muutokset ovat mahdollisia ainoastaan niihin leiman kenttiin, jotka on asetettu leiman sisällöksi Lupapisteen pääkäyttäjänäkymässä.

Leimattavat liitteet valitaan leimaussivun alalaidasta löytyvästä liiteluettelosta napsauttamalla halutun liitteen rivillä. Luettelossa näkyviä liitteitä voi suodattaa esiin liiteluettelon ylälaidasta löytyvillä suodattimilla.

Leimattavat liitteet näkyvät liiteluettelossa oranssilla värillä korostettuna. Leimaus suoritetaan klikkaamalla ”Leimaa” -painiketta.

Leimauksen jälkeen lopputulosta on mahdollista esikatsella klikkaamalla leimatun liitteen nimeä ”Tiedosto”-sarakkeessa. Mikäli leima asettui liitteelle oikein, poistutaan leimaussivulta klikkamalla painiketta ”Palaa hakemukseen”. Mikäli leiman sijaintia tai sisältöä tarvitsee korjata, jatketaan leimaamista klikkaamalla ”Jatka leimaamista”, ja tehdään muutokset leimaan samaan tapaan kuin ensimmäisenkin leimauskierroksen yhteydessä.

 

Leiman poistaminen

Ohje tulossa pian!

 

Lupakuvien tilaaminen kopiolaitokselta päätöksen jälkeen

Jotta palvelu osaa lähettää oikeat liitteet tulostettavaksi kopiolaitokselle, tulee ensin merkitä päätöksen liitteet. Aloita merkitseminen ”Liitteet ja Suunnitelmat” -välilehdellä klikkaamalla “Merkitse päätöksen tai toimenpiteen liitteet”.

liitteet_uusi_22

Valitse avautuvalta sivulta päätöksen liitteet. Voit valita liitteitä joko yksitellen, ryhmittäin tai kaikki kerralla. Valittuasi tarvittavat päätöksen liitteet, klikkaa  “Merkitse valitut päätöksen tai toimenpiteen liitteiksi”.

liitteet_uusi_24

“Tilaa lupakuvat”-toiminto on käytettävissä päätöksen antamisen jälkeen sekä “Liitteet & Suunnitelmat”-välilehdeltä, että ”Päätökset”-välilehdeltä.

tilaa_lupakuvat_1

Kun klikkaat ”Tilaa lupakuvat”, palveluun avautuu ikkuna, jonka kautta voidaan vielä muokata tilauksen tietoja. Huomaathan, että tilaus sisältää automaattisesti 2 sarjaa. Mikäli haluat lisätä tai poistaa tilattavia liitteitä, tee se ”Merkitse päätöksen liitteet”-toiminnon kautta ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdeltä. Kun tilattavat liitteet on valittu, klikkaa “Tilaa” ja tilaus lähtee kopiolaitokselle. Kopiolaitos saa tilauksen tiedot sekä tulostettavat liitteet sähköpostiin.

Lupakuvien tilaaminen kopiolaitokselta ennen päätöstä

Ohje tulossa pian!