Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Viranomaisille luodaan tunnukset Lupapisteeseen kunnan pääkäyttäjän toimesta, joten viranomaisten ei tarvitse erikseen rekisteröityä palveluun.

Lupapistettä käytetään omalla työsähköpostiosoitteella sekä vapaavalintaisella salasanalla. Mikäli et ole vielä saanut tunnuksia palveluun, ole yhteydessä kuntasi vastuuhenkilöön tai Lupapisteen tukeen: tuki@lupapiste.fi.

Huom! Lupapisteen käyttäjätunnus sidotaan sähköpostiosoitteeseen, joten palvelua voidaan käyttää tietyllä sähköpostiosoitteella ainoastaan yhdessä roolissa. Toisin sanoen jos ollaan rekisteröidytty palveluun asioijana tietyllä sähköpostiosoitteella, on vaihtoehtoja kaksi: joko rekisteröidään uusi sähköpostiosoite viranomaisroolia varten, tai muutetaan aiemmin rekisteröity asiointitunnus viranomaisrooliin. Muutos voidaan tehdä Lupapisteen teknisessä tuessa.

Rekisteröityminen

Lupapisteen pääkäyttäjä luo viranomaisille käyttäjätunnukset palveluun, joten viranomaisten ei tarvitse varsinaisesti rekisteröityä palveluun.

Kun kunnan pääkäyttäjä on lisännyt viranomaisen käyttäjäksi, tästä tulee ilmoitus sähköpostiin. Sähköpostia klikkaamalla päästään määrittämään käyttäjäkohtainen salasana.

Lupapisteen käyttäjätunnus sidotaan sähköpostiosoitteeseen, joten palvelua voidaan käyttää tietyllä sähköpostiosoitteella ainoastaan yhdessä roolissa. Toisin sanoen jos olet rekisteröitynyt palveluun asioijana tietyllä sähköpostiosoitteella, on vaihtoehtoja kaksi: joko rekisteröidään uusi sähköpostiosoite viranomaisroolia varten, tai muutetaan aiemmin rekisteröity asiointitunnus viranomaisrooliin. Muutos voidaan tehdä Lupapisteen teknisessä tuessa.

Kirjautuminen

Viranomaiset pääsevät kirjautumaan palveluun osoitteessa: www.lupapiste.fi
Käyttäjätunnuksena toimii työsähköpostiosoite sekä rekisteröitymisen yhteydessä valittu salasana. Sähköpostiosoite ja salana kirjoitetaan tietokenttiin ja klikataan ”Kirjaudu”.

Screen Shot 2015-04-23 at 08.31.06

Kirjautumisen jälkeen avautuu organisaation työjono, jossa näkyy oletusarvoisesti kaikki organisaation luvanhaku-vaiheessa olevat hakemukset.

Screen Shot 2015-04-23 at 08.31.33

Uuden salasanan tilaaminen

Mikäli olet unohtanut salasanasi, klikkaa kirjautumiskenttien alapuolella olevaa kohtaa: ”Unohtuiko salasana?” ja palvelu lähettää uuden salasanan määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen.

Screen Shot 2015-04-23 at 09.13.19Palvelu ilmoittaa viestin onnistuneesta lähetyksestä.

Screen Shot 2015-04-23 at 09.22.15

Sähköpostiin saapuu linkki salasanan vaihtamiseksi. Huomaathan, että linkki on voimassa 24 tuntia!

Screen Shot 2015-04-23 at 09.22.54

Linkkiä klikkaamalla avautuu osio, jossa päästään määrittelemään uusi salasana kirjoittamalla uusi salasana kahdesti ja klikkaamalla ”OK”.

Screen Shot 2015-04-23 at 09.23.16

Palvelu ilmoittaa salasanan vaihdon onnistumisesta.

Screen Shot 2015-04-23 at 09.23.26