Käyttäjien hallinta

Yritystilin käyttäjiä pystytään kutsumaan ja tarvittaessa poistamaan tililtä ainoastaan ylläpitäjän toimesta. Yritystilille kutsuttavien käyttäjien ei tarvitse tunnistautua vahvasti toimiakseen Lupapisteessä. Ylläpitäjä vastaa siitä, että kutsutuilla käyttäjillä on oikeus toimia lupa-asioinnissa yrityksen nimissä.

Jos olet rekisteröinyt käyttäjätilisi sähköpostilla yrityksellesi Yritystilin, näet Lupapisteeseen kirjauduttuasi jatkossa omissa tiedoissasi myös yrityksen tiedot ja tilille kutsutut muut käyttäjät. Omat tiedot näet klikkaamalla omaa nimeäsi palvelun oikeassa yläkulmassa. Hallinnoidaksesi yritystilin käyttäjiä, valitse ”Hallinnoi yrityksen käyttäjiä” sivun alareunasta.

Hallinnointioikeus on vain yritystilin ylläpitäjällä. Suosittelemme, että Yritystilillä on vähintään kaksi ylläpitäjää. Ylläpitäjä voi vaihtaa toisen käyttäjän roolin ylläpitäjäksi.

 

Käyttäjän lisääminen

Uusi käyttäjä lisätään valinnalla ”Lisää käyttäjä”.

Uuden käyttäjän lisääminen aloitetaan kirjoittamalla ”Sähköposti*”-kenttään käyttäjäksi lisättävän henkilön työsähköpostiosoite. Klikkaa ”Jatka” käyttäjän lisäämiseksi.

Capture64

Jos lisäät Yritystilille käyttäjän, joka on jo rekisteröitynyt Lupapisteen henkilökäyttäjäksi, palvelu lähettää käyttäjälle sähköpostiviestin, jossa on kutsu Yritystiliin. Kun käyttäjä on hyväksynyt kutsun, käyttäjän tiedot näkyvät ylläpitäjälle Yritystilin käyttäjälistassa.

Capture65

Mikäli lisätään käyttäjä, joka ei ole vielä Lupapisteen henkilökäyttäjä, tulee käyttäjäksi lisäämisen yhteydessä sähköpostiosoitteen lisäksi antaa lisättävän henkilön etu- ja sukunimi. Samalla voidaan valita, tehdäänkö uudesta käyttäjästä ylläpitäjä. Lisäksi voidaan valita, saako käyttäjä jättää hakemuksen Lupapisteessä. Palvelu lähettää uudelle käyttäjälle sähköpostiviestin, jossa kutsu Lupapisteeseen sekä Yritystilille. Kun käyttäjä on hyväksynyt kutsun ja täydentänyt omat tietonsa, käyttäjän tiedot näkyvät ylläpitäjälle Yritystilin käyttäjälistassa. Yrityksen ylläpitäjän lisätessä uutta käyttäjää ei käyttäjän tarvitse käyttää VETUMA-tunnistetta (eli verkkopankki- tai mobiilitunnistusta) Lupapisteeseen tunnistautumiseen, vaan käyttäjän tunnistamisen tekee ylläpitäjä lähettäessään kutsun palveluun. Ole huolellinen tunnuksia ja oikeuksia jakaessasi.

 

 

Käyttäjän muokkaaminen tai poistaminen

Yritystilin käyttäjälistassa kunkin käyttäjän kohdalla näkyy onko tunnukset käytössä, käyttäjälle valittu rooli sekä saako jättää hakemuksen vai ei. ”Muokkaa” -painikkeesta voit muuttaa roolia sekä oikeutta jättää hakemus. Ylläpitäjä-rooli antaa käyttäjälle oikeuden hallita yrityksen tietoja sekä kutsua tai poistaa käyttäjiä.

”Poista”-toiminto poistaa käyttäjältä oikeuden nähdä yritykselle kuuluvat asioinnit ja poistaa käyttäjän Yritystilin käyttäjälistalta. Samalla käyttäjätunnus poistetaan käytöstä koko Lupapisteessä. Mikäli jokin käyttäjistä halutaan poistaa, valitaan halutulla rivillä ”Poista”. Lupapiste varmistaa vielä, halutaanko kyseisen käyttäjän käyttäjätili varmasti irrottaa yritystilistä. Poistetun käyttäjätilin saa aktivoitua Lupapistekäyttöön normaalina hakijatilinä salasanan vaihdon jälkeen, mikäli sähköpostiosoite on edelleen yrityksessänne käytössä.

Capture63