Yammerin käyttöohjeet

Yammer on Lupapisteen Yritystiliasiakkaille tarkoitettu sähköinen kokemustenvaihtopalsta, jossa käyttäjät voivat vaihtaa vapaamuotoisesti ajatuksia sähköiseen asiointiin sekä palvelumme kehitykseen liittyen. Tältä sivulta löydät ohjeet Yammer-palvelun käyttöön.

1. Käyttäjän asetukset

1.1 Profiilin perustietojen vaihtaminen

Pääset muokkaamaan profiilisi perustietoja klikkaamalla sivun vasemmassa alareunassa olevaa hammasratasta ja valitsemalla ”Muokkaa asetuksia”. Tämä avaa sivun, josta voit vaihtaa tietojasi, kuten nimesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi. Kun olet päivittänyt tietosi, kelaa sivun alareunaan ja klikkaa sinistä ”Tallenna” –painiketta.

Jukka

1.2 Salasanan vaihtaminen

Klikkaa sivun vasemmassa alareunassa olevaa hammasratasta ja valitse ”Muokkaa asetuksia”. Klikkaa ylärivistä kohta ”Salasana” ja pääset syöttämään vanhan sekä uuden salasanan. Vahvista uusi salasana klikkaamalla ”Vahvista salasana”. Salasanan pitää olla vähintään kuuden merkin mittainen. Tämän jälkeen klikkaa sinistä ”Tallenna” –laatikkoa.

pekka

1.3 Kieli ja aikavyöhyke

Klikkaa sivun vasemmassa alareunassa olevaa hammasratasta ja valitse ”Muokkaa asetuksia”. Sen jälkeen valitse ”Asetukset” ylärivistä. Syötä sivulle aikavyöhykkeesi ja kielesi ja valitse ”Tallenna”.

1.4 Tilin poistaminen

Klikkaa sivun vasemmassa alareunassa nimesi vieressä olevaa hammasratasta ja valitse ”Muokkaa asetuksia”. Sen jälkeen valitse ”Asetukset” ylärivistä. Valitse tämän jälkeen ”Poista tilisi”.

1.5 Ilmoitusten aikataulun muuttaminen

Ks. kohta 2.2

2.Verkostot

Verkostot tarkoittavat kaikkia niitä erilaisia Yammer-yhteisöjä, joihin sinut on Yammerissa liitetty. Saattaa olla, että Lupapisteen lisäksi myös työnantajaorganisaationne käyttää Yammeria, jolloin kuulut sekä Lupapisteen että työnantajaorganisaatiosi verkostoon. Pääset näkemään kaikki verkostosi klikkaamalla sivun vasemmassa alareunassa olevaa hammasratasta ja valitsemalla ”Muokkaa asetuksia”. Tämän jälkeen klikkaa ”Verkostot” ja sinulle aukeaa sivu, jossa näkyvät kaikki ne verkostot, joihin sinulle on luotu tunnukset.

2.1 Verkostosta poistuminen

Mikäli haluat lähteä jostain verkosta, klikkaa sinistä ”Poistu verkosta” tekstiä. Et saa tällöin ilmoituksia kyseisen verkon keskusteluista tai mahdollisuutta osallistua verkon keskusteluun.

2.2 Verkostojen sähköposti-ilmoitukset

Voit muokata verkostoista saatavien sähköposti-ilmoitusten määrää ja aiheita klikkaamalla sinistä ”Muokkaa ilmoituksia” -tekstiä sen verkoston kohdalla, jonka ilmoitustiheyttä tai sisältöä haluat muokata. Tämä avaa listan, jossa on kaikkien eri verkostojen tapahtumat ja niistä saatavat viestit sähköpostiisi.

Voit muokata eri verkostojen ja ryhmien sähköpostien lähetysväliä ”Lähetä minulle viestikooste”-alasvetovalikon kautta.  Valitse haluamasi aikaväli saapuville sähköposteille ja etene alaspäin muihin valintoihin.  Ruksi haluamasi ilmoitusvaihtoehdot sekä valitse ryhmät, joista haluat saada kyseisiä ilmoituksia. Tämän jälkeen kelaa alas ja  klikkaa ”Tallenna”, jotta valintasi tallentuvat.

Screen Shot 2016-06-09 at 11.01.41

3.Uloskirjautuminen

Pääset kirjautumaan ulos Yammerista klikkaamalla sivun vasemmassa alareunassa olevaa hammasratasta ja valitsemalla ”Kirjaudu ulos”.

4.Ryhmät

4.1 Julkaiseminen ryhmissä

Valitse ryhmä vasemmasta reunasta ”Ryhmät” kohdasta ja klikkaa kohtaa ”Päivitä” hiiren oikealla painikkeella. Tämä avaa tekstikentän, johon voit kirjoittaa julkaisusi. Jos haluat jakaa tiedoston, se onnistuu painamalla klemmarin kuvaketta tekstikentän oikeassa yläreunassa, ja valitsemalla oikean tiedoston. Jos haluat lisätä aiheita, se onnistuu klikkaamalla ”Valitse aihe”. Tämä auttaa muita ihmisiä löytämään julkaisusi myöhemmin. Kun julkaisu on valmis paina ”Julkaise”.

o

4.2 Kyselyn tekeminen

Voit halutessasi laatia kyselyn ryhmän jäsenille. Valitse ryhmä ja klikkaa kohtaa ”Kysely”. Kirjoita avautuvaan tekstikenttään kysymyksesi ja kysymyksen alla sijaitseviin laatikoihin vastausvaihtoehdot. Kun olet valmis, lisää mahdolliset aiheet ja paina ”Julkaise”.

pekka

4.3 Kehuminen

Klikkaa ryhmässä kohtaa ”Kehu” ja kirjoita ensimmäiseen tekstikenttään kehumasi käyttäjän nimi. Kirjoita toiseen tekstikenttään, mistä haluat häntä kehua. Jos haluat vaihtaa kehumisen kuvaketta, voit tehdä sen painamalla nuolia kuvakkeen kummallakin sivulla. Paina lopuksi ”Julkaise” lähettääksesi kehusi.

5. Muut Yammerin Käyttäjät

5.1 Viestittele muille Yammerin käyttäjille

Mikäli haluat viestitellä muiden Yammer-käyttäjien kanssa Yammerin sähköpostipalvelun kautta, klikkaa haluamasi ihmisen profiilissa ”Lähetä viesti”. Voit lähettää viestejä kirjoittamalla viestisi ja painamalla enteriä. Voit lisäksi lisätä ihmisiä keskusteluun painamalla ”Lisää ihmisiä” -kuvaketta keskusteluikkunan oikeassa ylänurkassa.

5.2 Hae ihmisiä/ryhmiä

Pääset hakemaan ihmisiä ja erilaisia ryhmiä Yammerin hakukentän kautta. Kirjoita hakukenttään ihmisen nimi tai ryhmä ja sivu hakee tietoja annetuilla vaihtoehdoilla.

Screen Shot 2016-06-09 at 11.17.13

5.3 Seuraa muita käyttäjiä

Voit seurata Yammer-käyttäjiä klikkaamalla haluamasi ihmisen profiilissa ”Seuraa” nappia.

6. Jaa, tykkää ja vastaa

6.1 Jakaminen

Voit jakaa sisältöä valitsemalla postauksen ylänurkasta ”Jaa”. Yammer tarjoaa vaihtoehdoiksi ”Julkaise ryhmässä” ja ”Lähetä yksityisviestinä”.  Valitse itsellesi sopiva vaihtoehto, kirjoita liitteeksi viesti ja paina ”Jaa” painiketta.

pekka

6.2 Tykkääminen

Voit tykätä palvelussa muiden käyttäjien julkaisuista. Tykkääminen onnistuu painamalla ”Tykkää” -painiketta postauksen vasemmassa alareunassa.pekka

6.3 Vastaaminen

Voit vastata Yammerissa ryhmäsi käyttäjien tekemiin julkaisuihin. Vastaaminen onnistuu painamalla ”Vastaa” -painiketta postauksen alalaidassa. Tämän jälkeen kirjoitat asiasi ja painat ”Julkaise” -näppäintä.

pekka

———-

By O&O

Yammerin käyttöohjeet on laadittu Lempäälän Sääksjärven 8. luokkalaisten, Olli Peuran sekä Oskari Saaren, toimesta Lupapisteessä vietetyn TET-harjoittelun aikana.

Lupapistesplash