Yritystili ja liitteiden lisääminen

Liitteiden lisääminen hakemukselle on entistä helpompaa! Palveluun on saatu uusi toiminto, joka on ollut toivomuslistojen suursuosikki. Lupapisteeseen on nyt mahdollista lisätä kerralla useita liitteitä - myös raahaamalla.

Lupapisteeseen voi nyt lisätä samalla kertaa useita liitteitä. Liitteet saa lisättyä joko valitsemalla liitteet tai raahaamalla liitteet Lupapisteen liitesivulle.

• Lisäys aloitetaan joko raahaamalla omalta tietokoneelta tiedosto(ja) tai klikkaamalla ”valitse tiedostot”, joka vie valitsemaan tiedostoja koneelta.
    • Jos tuodaan liitteet raahaamalla, osoitetaan oranssilla katkoviivalla alue, johon tiedostot voi pudottaa.
    • Liitteet voi myös tavalliseen tapaan yhä valita ja liittää hakemukselle.
    • Myös liitteelle uutta versiota lisättäessä uuden tiedoston voi lisätä liitteen omalla sivulla raahaamalla tiedoston suoraan Liite-sivulle.

Kuva 1. Liitteet voi lisätä Lupapisteeseen joko raahaamalla tai valitsemalla omalta koneelta.

Kuva 2. Jos liitteet lisätään raahaamalla, sivulla aktivoituu oranssilla katkoviivalla merkitty alue, johon tiedostot voi pudottaa.

Palvelu kertoo edistymispalkin avulla, kun valitut liitteet on ladattuna metatietojen tallennusta varten.
Liitteille voi kirjata metatiedot joko yksitellen, tai kopioida kirjoitetun tai valikosta valitun tiedon alemmille riveille.

• Tyyppi- ja sisältökenttä ovat pakolliset, muut tiedot tulee täyttää tarpeen ja liitteen mukaan.
    • Voit kopioida metatiedot alemmille riveille viemällä hiiren osoittimen laatikon päälle ja klikkaamalla ”Kopioi ↓”-painiketta
    • Piirrosnumero on tarkoitettu erityisesti rakentamisen aikaisille erityissuunnitelmille. Myös siinä toimii kopiointi alemmille riveille, jolloin numerointi jatkuu: jos kirjoittaa ensimmäiselle riville numeron 1 ja kopioi laatikon oikeasta reunasta, tulee alla olevaan laatikkoon numero 2, sen alle numero 3 ja niin edelleen.

Liitteet voi allekirjoittaa samalla kertaa omalla Lupapisteen salasanalla.

• Allekirjoitettavat liitteet valitaan klikkaamalla palloa Allekirjoita-otsikon alta.
    • Merkityt liitteet allekirjoitetaan kaikki kerralla, kun liitteet tallennetaan.

Valmis-painike tallentaa liitteet palveluun valittujen otsikoiden (Liittyy-valinta) alle.

Kuva 3. Valitut liitteet näkyy taulukossa, johon täytetään metatiedot.

Muista ainakin nämä asiat:

• Liitteitä voi lisätä edelleen yksitellen omaan liitekohtaansa ”Lisää tiedosto” -toiminnolla
  • Liitteitä voi lisätä valitsemalla tiedostot omalta koneelta perinteiseen tyyliin tai valitsemalla ja raahamalla liitteet oranssilla katkoviivalla osoitettuun kohtaan hakemuksella
  • Lisää jokaiselle liitteelle vähintään tyyppi ja sisältö
  • Älä poistu metatietojen täyttämisnäkymästä ennen kuin olet valmis. Tiedot häviävät, jos vaihtaa näkymää kesken kaiken.
  • Jos allekirjoitat metatietonäkymässä lisäämäsi liitteet, allekirjoituksena toimii oma Lupapiste-salasanasi
  • Kun olet valmis, klikkaa ”Valmis” ja liitteet siirtyvät hakemukselle oikeisiin kohtiin valitsemasi tyypin perusteella