Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. Saavutettavuusvaatimukset ja tämä saavutettavuusseloste koskevat lupapiste.fi verkkosivustoa 23.9.2020 alkaen.

Vaatimustenmukaisuus

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia.

Ei-saavutettava sisältö

Palvelu ei täytä saavutettavuusvaatimuksia responsiivisuuden, kontrastin sekä ei-tekstimuotoisen sisällön osalta. Näppäimistöllä tapahtuva ohjaaminen ei myöskään ole riittävän hyvin tuettuna toistaiseksi. Lisäksi palvelusta löytyy vain ei-tekstuaalista ja/tai värein kuvattua sisältöä.

Palvelun tuottamat tiedostot eivät ole kaikilta osiltaan saavutettavia.

Sivusto saatetaan saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi 01/2021 loppuun mennessä. 

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Verkkosivusto on julkaistu vuonna 2012. Tämä seloste on laadittu 16.9.2020. Se perustuu itsearvioon sekä testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen.

Palaute ja yhteystiedot

Lupapiste.fi sivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen tuki@lupapiste.fi.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)