Jätä hakemus

Kun hankkeella on vaadittavat tiedot, jätä hakemus vireille viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä. Mikäli haluat, että kunta kuulee kaikki naapurit, ruksi kyseinen kohta hakemuksen jättämisen yhteydessä ja viranomainen saa tästä tiedon sähköpostiin.

Naapurien kuuleminen kunnan toimesta

Pyytääksesi kuntaa kuulemaan kaikki hankkeeseen liittyvät naapurit, siirry ”Hakemuksen jättäminen”-välilehdelle, ja tee valinta aivan välilehden ylälaidasta löytyvään ruutuun ”Kunta kuulee kaikki naapurit…”. HUOM! Mikäli haluat kunnan kuulevan hankkeeseen liittyvät naapurit, tulee asiasta ilmoittaa ennen hankkeen vireille jättöä.

Kunta saattaa veloittaa naapurien kuulemisesta hinnaston mukaisen taksan. Taksat ovat kuntakohtaisia, joten lisätietoja aiheesta löytyy kunnan verkkosivuilta.

Mikäli haluat, että kunta huolehtii yksittäisen naapurin kuulemisen, ilmoita asiasta hankkeen keskustelussa.

 

Hakemuksen vireille jättäminen

Hakemus tulee jättää vireille, jotta se siirtyy asiaa hoitavan viranomaisen käsittelyyn. Jätä hanke vireille hankkeen ”Hakemuksen jättäminen”-välilehdeltä klikkaamalla ”Jätä hakemus”. Kaikkien pakolliseksi merkittyjen kenttien tulee olla täytetty, sekä pyydettyjen liitteiden ja suunnitelmien tulee olla toimitettu ennen vireille jättöä.

Hakemuksen käsittelemisestä veloitetaan voimassaolevan taksan mukainen hinta, jos kunnan viranomaisen maksuperusteissa on niin määrätty.

Huomioithan, että joissain kunnissa hakemuksen jättäminen on estetty, mikäli käsittelyn kannalta pakollisia tietoja puuttuu. Mikäli hakemuksen jättäminen vireille vajain tiedoin on estetty, täydennä ”Hakemuksen tiedot”-välilehdeltä löytyvän ”Puuttuvat pakolliset tiedot”-listauksen mukaisesti hanketta, ja jätä hakemus virelle.