Keskustele hankkeestasi muiden osapuolten ja viranomaisten kanssa

Keskustelukentän idea on, että voit käydä kaiken hankkeeseesi liittyvän tiedonvaihdon samassa paikassa ja vielä siten, että se on kaikkien tarvittavien henkilöiden nähtävillä. Kysymysten esittäminen viranomaisille onnistuu myös vaivattomasti ja keskusteluikkunaan tallentuvat myös sovitut asiat viranomaisen kanssa. Huomaathan, että keskustelu ei ole livetilainen eli henkilöt näkevät viestisi, kun seuraavan kerran kirjautuvat Lupapisteeseen sisään.

Keskusteluikkunan alapuolella olevan “Ohje”-osion kautta pääset tutustumaan kunnan ohjeistukseen sekä mahdollisiin hankekohtaisiin huomioihin.

Hankekohtainen keskustelu

Hakemuskohtaisen keskusteluikkunan kautta voit olla yhteydessä viranomaiseen sekä kirjoittaa hakemukseen liittyviä huomiota ja kysymyksiä. Keskusteluikkunan sisältö näkyy kaikille hankkeen osapuolille, ja kommentista jää ketjuun näkyville sen sisältö, kirjoittaja ja ajankohta. Keskusteluun jätettyjä kommentteja ei pysty jälkikäteen muokkaamaan tai poistamaan.

Avaa keskusteluikkuna klikkaamalla hakemuksen oikeassa reunassa näkyvää ”Keskustelu”-palkkia. Saat suljettua ikkunan klikkaamalla uudelleen samaa palkkia. Palkin väri vaihtelee sen mukaan, onko keskusteluun tullut uusia viestejä vai ei: mikäli palkki on vihreä, on uusia viestejä saapunut. Oranssi väri kertoo, että keskustelussa ei ole uusia viestejä.

uusi_keskustelu_1

Keskusteluun osoitettu viesti kirjoitetaan ”Kirjoita viesti” -kenttään. Mikäli hakemus on ”Luonnos”-tilassa, on viestin lähettämiseen kaksi eri vaihtoehtoa. Viesti ja hakemus siirtyvät viranomaisen nähtäväksi, jos jätät viestin klikkaamalla ”Kysy viranomaiselta”. Tällöin hakemuksen tila muuttuu ”Näkyy viranomaiselle”-tilaan.

Mikäli toiveissa on valmistella hanketta ”Luonnos”-tilassa, voit kirjoittaa hakemukseen liittyviä huomiota keskusteluikkunaan ilman, että ne välittyvät viranomaisen nähtäville. Tällöin kirjoita kommenttisi ja klikkaa ”Lähetä viesti”. Tällöin hanke säilyy edelleen ”Luonnos”-tilassa.

uusi_keskustelu_2

”Näkyy viranomaiselle”-tilassa valittavina on enää ”Lähetä viesti”, jolloin viesti ohjatuu näkyville kaikille hankkeen valmisteluun osallistuville.

uusi_keskustelu_3

 

Ohjeikkuna

Viranomaiset ja lausunnonantajat voivat lisätä hankekohtaisia ohjeita hankkeen oikeasta laidasta löytyvään ohjeikkunaan. Kun hankkeelle on lisätty uusi ohje, näkyy ohjeikkuna vihreänä.

Saat ohjeikkunan auki klikkaamalla hakemuksen oikeassa reunassa näkyvää ”Ohje”-palkkia. Saat suljettua ikkunan klikkaamalla uudelleen ”Ohje”-palkkia.

uusi_ohje_4

Kun ohjeikkuna on avattu, muuttuu palkki oranssiksi. Uusi ohje on merkitty tähti-ikonilla.

Ohjeikkunassa on sekä kunnan yleistä ohjeistusta asioinnista, sekä hankekohtaisia ohjeita. Ohjeisiin pääsee siirtymään klikkaamalla ohjeen oranssia otsikkoa.

uusi_ohje_5