Kuule naapurit

Mikäli hanke edellyttää naapurien kuulemista, viranomainen merkitsee tiedotettavat naapurit “Lausunnot”-välilehdelle. Naapurit voidaan kuulla joko hakijan tai kunnan toimesta myös sähköisesti lähettämällä sähköpostiin kuulemiskutsu. Naapuri pääsee antamaan kommenttinsa vahvan tunnistautumisen jälkeen.

Naapurien tiedottaminen sähköisesti

Mikäli hanke edellyttää naapurien tiedottamista, viranomainen valmistelee listan tiedotettavista naapureista hankkeen ”Lausunnot”-välilehdelle.

Tiedottaaksesi naapureita hankkeesta sähköisesti siirry ”Lausunnot”-välilehdelle. Aloita klikkaamalla ”Lähetä sähköpostikutsu” halutun naapurin kohdalla.

naapurien_tiedotus_1

Kirjoita aukeavaan ikkunaan naapurin sähköpostiosoite ja klikkaa ”Lähetä”. Ilmoitus kuulemisesta lähtee naapurin sähköpostiosoitteeseen. Naapurin sähköpostiin lähtevässä viestissä on linkki, jonka avaamalla naapuri pääsee näkemään hakemuksen perustiedot ja pääpiirustukset, sekä antamaan kommenttinsa hankkeeseen liittyen.

naapurien_tiedotus_2

Lähetetty ilmoitus näkyy valitun naapurin kohdalla listauksessa.

naapurien_tiedotus_3

Naapurin annettua kommenttinsa hankkeeseen liittyen, hankkeen osapuolet saavat tästä ilmoituksen sähköpostiin. Mikäli naapurilla ei ole huomautettavaa, tilana on ”Naapuri tiedotettu”. Mikäli naapurilla on sen sijaan huomautettavaa hankkeesta, näkyy tilana ”Naapurilla huomautettavaa”. Kommentti, sen antaja ja tarkka ajankohta päästään näkemään klikkaamalla oranssina näkyvää tilaa. Naapurin ilmoitettua kantansa asiasta muodostuu myös tuloste hakemuksen ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdelle.

HUOM! Mikäli tiedotettava naapuri on asunto-osakeyhtiö, tiedotus tulisi tehdä hallituksen puheenjohtajalle, joka voi allekirjoitusoikeudellisena vahvistaa taloyhtiön kannan. Jos viesti lähetetään kohteen isännöitsijälle, voi hän välittää viestin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle.

HUOM! Mikäli haluat tiedottaa naapureita henkilökohtaisesti paperilomakkeella, tiedustele rakennusvalvonnasta kuulemislomaketta, ja kuule naapurit tämän kanssa. Täytetyt lomakkeet liitetään skannattuna ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdelle.

 

Naapuri: hankkeeseen tutustuminen ja kuulemisen allekirjoittaminen

Naapurisi halutessa tiedottaa sinua sähköisesti vireillä olevasta hankkeestaan, saat asiasta ilmoituksen sähköpostitse. Sähköpostin lähettäjänä on Lupapiste. Tutustuaksesi hankkeeseen, klikkaa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Linkki on voimassa kaksi viikkoa. Ilmoitettuasi kantasi hankkeeseen, ei linkin kautta enää pääse tarkastelemaan hankkeen tietoja.

Linkkiä klikkaamalla hanke aukeaa selaimessasi. Sinun ei tarvitse erikseen rekisteröityä palveluun nähdäksesi hankkeeseen liittyvät tiedot. Hankkeesta esitellään hakemuksen perustiedot (mitä tehdään, ja kuka hankkeeseen on ryhtymässä) ja pääpiirustukset. Myös hankkeen suunnittelijoiden tiedot ovat nähtävillä. Kaikki hankkeen tiedot esitetään samalla sivulla.

Tutustuttuasi hankkeeseen, jätä vastauksesi hankkeesta aivan sivun alalaidasta. Antaaksesi vastauksesi klikkaa ”Tunnistaudu”-painiketta. Vastauksen jättö edellyttää vahvaa tunnistautumista, joten Lupapiste ohjaa sinut tunnistautumaan joko mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia hyödyntäen.

Tunnistautumisen jälkeen anna vastauksesi. Mikäli sinulla ei ole hankkeesta huomautettavaa, valitse ”Naapurina meillä ei ole huomautettavaa rakennushankkeen johdosta”. Mikäli haluat esittää hankkeesta huomautuksen, valitse ”Esitämme rakennushankkeen johdosta seuraavan huomautuksen:” ja kirjoita huomautuksesi sille varattuun kenttään.

Lähetä vastauksesi eteenpäin klikkaamalla ”Lähetä”.

Vastauksen lähettämisen jälkeen kirjaudu ulos tunnistautumispalvelusta.