Neuvontapyynnön käsittely, kun hakemuspalvelu ei ole käytössä

Vaikka kuntanne ei vielä käyttäisikään Lupapisteen hakemuspalvelua, on valtakunnallinen neuvontapalvelu hyödynnettävissänne. Lupapiste ohjaa kuntalaista hakemaan hankkeensa sijainnin kartalta sekä kuvaamaan oman tarpeensa riittävän yksityiskohtaisesti, jolloin neuvontapyyntöön vastaaminen on helppoa ja tehokasta.

Neuvontapyynnön käsittely

Saapuneesta neuvontapyynnöstä lähetetään sähköposti-ilmoitus. Sähköposti-ilmoituksessa on linkki, jota klikkaamalla pääset siirtymään neuvontapyynnölle Lupapisteeseen. Siirtyminen ei edellytä rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Mikäli neuvontapyynnöistä saapuvien sähköposti-ilmoitusten vastaanottajaksi ilmoitettu sähköpostiosoite on tarpeen vaihtaa toiseen, onnistuu tämä ottamalla yhteyttä tekniseen tukeen osoitteeseen tuki@lupapiste.fi.

neuvontapyynto_1

Neuvontapyynnön perustiedot löytyvät aivan sivun yläalaidasta. Otsikosta käy ilmi toimenpide, johon neuvoa kaivataan. Tämän lisäksi mainitaan osoite, kiinteistötunnus, sekä ajankohta, jolloin kysymys on esitetty. Jokainen neuvontapyyntö saa myös yksilöivän LP-alkuisen asiointitunnuksensa, joka löytyy samasta perustieto-osiosta.

Perustietojen oikealla puolella on valikko, josta voi tarpeen vaatiessa perua neuvontapyynnön, sekä merkitä pyyntöön tulleet muutokset nähdyksi.

neuvontapyynto_2

Neuvontapyynnössä esitetty kysymys löytyy sivun alalaidasta. Kysymyksen yhteydessä on nähtävissä kysyjän henkilöllisyys sekä ajankohta, jolloin kysymys on esitetty.

neuvontapyynto_4

Neuvontapyynnön kysymykseen voi vastata kirjoittamalla viestin sille varattuun kenttään aivan kysymyksen yläpuolelle. Vastauksen lähettämiseksi tulee klikata ”Lähetä viesti”. Neuvoa kysynyt henkilö saa vastauksesta tiedon sähköpostiinsa. Mikäli asiasta herää lisäkysymyksiä, voidaan asian käsittelyä jatkaa samalla neuvontapyynnöllä.

Tarpeen vaatiessa neuvontapyyntöön on mahdollista lisätä myös liitetiedostoja. Liitetiedosto lisätään klikkaamalla ”Lisää liite”. Klikkaaminen avaa uuden ikkunan, jonka kautta voi valita lisättävän liitteen. Liitteen lisäämiseksi tulee klikata ”Tallenna”.

neuvontapyynto_3

neuvontapyynto_5

Kun neuvontapyynnön kysymykseen on vastattu, pyyntö merkitään vastatuksi klikkaamalla ”Merkitse vastatuksi”.