Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Viranomaisille luodaan tunnukset Lupapisteeseen kunnan pääkäyttäjän toimesta, joten viranomaisten ei tarvitse erikseen rekisteröityä palveluun.

Lupapisteen käyttäjätunnus sidotaan sähköpostiosoitteeseen, joten palvelua voidaan käyttää tietyllä sähköpostiosoitteella ainoastaan yhdessä roolissa. Toisin sanoen: jos palveluun on rekisteröidytty asioijana tietyllä sähköpostiosoitteella, on vaihtoehtoja kaksi: joko rekisteröidään uusi sähköpostiosoite viranomaisroolia varten, tai muutetaan aiemmin rekisteröity asiointitunnus viranomaisrooliin. Muutos voidaan tehdä Lupapisteen teknisessä tuessa.

Rekisteröityminen

Lupapisteen pääkäyttäjä luo viranomaisille käyttäjätunnukset palveluun, joten viranomaisten ei tarvitse varsinaisesti rekisteröityä palveluun.

Kun pääkäyttäjä on lisännyt viranomaisen käyttäjäksi, tästä tulee ilmoitus sähköpostiin. Sähköpostia klikkaamalla päästään määrittämään käyttäjäkohtainen salasana.

Lupapisteen käyttäjätunnus sidotaan sähköpostiosoitteeseen, joten palvelua voidaan käyttää tietyllä sähköpostiosoitteella ainoastaan yhdessä roolissa. Toisin sanoen jos olet rekisteröitynyt palveluun asioijana tietyllä sähköpostiosoitteella, on vaihtoehtoja kaksi: joko rekisteröidään uusi sähköpostiosoite viranomaisroolia varten, tai muutetaan aiemmin rekisteröity asiointitunnus viranomaisrooliin. Muutos voidaan tehdä Lupapisteen teknisessä tuessa.

Kirjautuminen

Viranomaiset pääsevät kirjautumaan palveluun osoitteessa: www.lupapiste.fi. Katso ohje kirjautumiseen täältä.

Uuden salasanan tilaaminen

Uuden salasanan tilaamisesta on koottu ohjeistus tänne.