Yritystilin rekisteröinti

Yritys voi avata Lupapisteeseen käyttäjämääriin pohjautuvan maksullisen Yritystilin, jonka avulla hallinnoidaan organisaation hankkeita yhdessä työtilassa. Yritystilin ylläpitäjä luo käyttäjätunnuksia Yritystiliin ja varmistaa, että käyttäjillä on oikeus asioida yrityksen puolesta. Täten käyttäjien ei tarvitse erikseen rekisteröityä palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla palvelun käyttöä varten.

Huomaa, että samalla Y-tunnuksella voi tarvittaessa rekisteröidä useita organisaatiokohtaisia yritystilejä eri nimillä! Mikäli tarkoituksena on luoda erillisiä Yritystilejä esimerkiksi alueellisille organisaatioille, kannattaa Yritystilit nimetä tyhjentävästi (Suomenparasoperaattori Oy, Pirkanmaa) sekaannuksen välttämiseksi.

Eri Yritystilivaihtoehdot pohjautuvat käyttäjämääriin. Pääset tutustumaan vaihtoehtoihin tarkemmin täältä.

Yritystilin rekisteröijästä tulee ensimmäinen ylläpitäjä. Jatkossa ylläpitäjä kutsuu muita käyttäjiä Yritystiliin ”Omat tiedot”-osiosta. Kutsuttujen ei tarvitse tunnistautua sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella palveluun. Katso ohje käyttäjien hallintaan täältä.

Yritystilin rekisteröinti – uusi käyttäjä

Mikäli et ole aiemmin rekisteröitynyt palveluun, aloita Yritystilin rekisteröinti Ammattilainen-sivulta.

1) Tilin valinta

Valitse yrityksellesi sopiva sopimustaso: Viiden, viidentoista tai kolmenkymmenen käyttäjän tili. Mikäli yrityksesi tarvitsee yli kolmekymmentä käyttäjää, ole meihin yhteydessä. Kun olet valinnut haluamasi sopimustason, klikkaa ”Jatka”.

2) Yrityksen tietojen syöttö

Kirjaa yrityksen yhteys- ja laskutustiedot sekä omat tietosi. Puuttuvat pakolliset tiedot näkyvät sivulla punaisella. Tilin ylläpitäjät voivat muokata tietoja myöhemmin sisäänkirjautuneena Omat tiedot -osiossa.

Huomaa, että samalla y-tunnuksella voi tarvittaessa rekisteröidä useita organisaatiokohtaisia Yritystilejä eri nimillä. Yksi käyttäjä voi toimia kuitenkin vain yhdessä Yritystilissä samalla sähköpostilla.

Palvelu ohjaa sinut kirjautumaan sisälle, jos samalla sähköpostiosoitteella on aiemmin rekisteröidytty henkilönä Lupapisteeseen. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan Yritystilin rekisteröintiä.

Kun kaikki pakolliset tiedot on täytetty, jatka palvelusopimuksen hyväksymiseen ja sähköiseen allekirjoittamiseen klikkaamalla ”Jatka”.

3) Palvelusopimuksen hyväksyminen ja allekirjoitus

Tietojen syöttämisen jälkeen tutustu Yritystilisopimukseen, joka on luotu sekä esitäytetty yrityksen tietojen sekä valitun Yritystilin perusteella.

Klikkaamalla ”Olen lukenut ja hyväksynyt sopimusehdot” sekä ”Allekirjoita sopimus tunnistautumalla”, pääset allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti Visma Sign -palvelussa. Varaa henkilökohtaiset pankkitunnukset saatavillesi sopimuksen allekirjoittamista varten. Yrityksen verkkopankkitunnukset eivät kelpaa.

Siirry Visma Sign -palveluun allekirjoittamaan sähköisen sopimuksen Lupapiste Yritystilistä valitsemasi allekirjoitustavan perusteella. Rekisteröityjän vastuulle jää varmistaa, että hänellä on oikeus asioida ja laatia sopimus yrityksen/organisaation/yhteisön puolesta.

Screen Shot 2015-06-23 at 10.21.41

Palvelu ilmoittaa sinulle kun allekirjoitus on tehty onnistuneesti. Pääset vahvistamaan Yritystilin rekisteröinnin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saapuneen vahvistuslinkin kautta.

4) Rekisteröitymisen vahvistus

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka linkkiä klikkaamalla pääset määrittämään salasanan palveluun sekä hyväksymään rekisteröinnin.

Screen Shot 2015-06-23 at 10.27.37

Pääset asettamaan salasanan sekä vahvistamaan käyttäjätunnuksen tiedot klikkaamalla ”Ok”.

Pääset tämän jälkeen kirjautumaan palveluun Lupapisteen etusivun kautta omalla sähköpostiosoitteellasi sekä valitsemallasi salasanalla.

Yritystilin rekisteröinti – aiemmin rekisteröitynyt käyttäjä

Mikäli olet jo luonut itsellesi henkilökäyttäjätunnukset Lupapisteeseen ja haluat rekisteröidä Yritystilin tällä samalla sähköpostiosoitteella, pääset luomaan Yritystilin vain, kun olet sisäänkirjautuneena palvelussa. Yritystili luodaan tällöin klikkaamalla omaa nimeä oikeassa yläkulmassa.

Pääset rekisteröimään Yritystilin ”Omat tiedot” -sivun alareunasta: ”Rekisteröi organisaatiollesi maksullinen Lupapisteen Yritystili”.

1) Tilin valinta

Valitse yrityksellesi sopiva sopimustaso: Viiden, viidentoista tai kolmenkymmenen käyttäjän tili. Mikäli yrityksesi tarvitsee yli kolmekymmentä käyttäjää, ole meihin yhteydessä. Kun olet valinnut haluamasi sopimustason, klikkaa ”Jatka”.

2) Yrityksen tietojen syöttö

Kirjaa yrityksen yhteys- ja laskutustiedot sekä omat tietosi. Puuttuvat pakolliset tiedot näkyvät sivulla punaisella. Tilin ylläpitäjät voivat muokata tietoja myöhemmin sisäänkirjautuneena Omat tiedot -osiossa.

Huomaa, että samalla y-tunnuksella voi tarvittaessa rekisteröidä useita organisaatiokohtaisia Yritystilejä eri nimillä. Yksi käyttäjä voi toimia kuitenkin vain yhdessä Yritystilissä samalla sähköpostilla.

Palvelu ohjaa sinut kirjautumaan sisälle, jos samalla sähköpostiosoitteella on aiemmin rekisteröidytty henkilönä Lupapisteeseen. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan Yritystilin rekisteröintiä.

Kun kaikki pakolliset tiedot on täytetty, jatka palvelusopimuksen hyväksymiseen ja sähköiseen allekirjoittamiseen klikkaamalla ”Jatka”.

3) Palvelusopimuksen hyväksyminen ja allekirjoitus

Tietojen syöttämisen jälkeen tutustu Yritystilisopimukseen, joka on luotu sekä esitäytetty yrityksen tietojen sekä valitun Yritystilin perusteella.

Klikkaamalla ”Olen lukenut ja hyväksynyt sopimusehdot” sekä ”Allekirjoita sopimus tunnistautumalla”, pääset allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti Visma Sign -palvelussa. Varaa henkilökohtaiset pankkitunnukset saatavillesi sopimuksen allekirjoittamista varten. Yrityksen verkkopankkitunnukset eivät kelpaa.

Siirry Visma Sign -palveluun allekirjoittamaan sähköisen sopimuksen Lupapiste Yritystilistä valitsemasi allekirjoitustavan perusteella. Rekisteröityjän vastuulle jää varmistaa, että hänellä on oikeus asioida ja laatia sopimus yrityksen/organisaation/yhteisön puolesta.

Screen Shot 2015-06-23 at 10.21.41

Palvelu ilmoittaa sinulle kun allekirjoitus on tehty onnistuneesti. Pääset vahvistamaan Yritystilin rekisteröinnin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saapuneen vahvistuslinkin kautta.

4) Rekisteröitymisen vahvistus

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka linkkiä klikkaamalla pääset määrittämään salasanan palveluun sekä hyväksymään rekisteröinnin.

Screen Shot 2015-06-23 at 10.27.37

Pääset asettamaan salasanan sekä vahvistamaan käyttäjätunnuksen tiedot klikkaamalla ”Ok”.

Pääset tämän jälkeen kirjautumaan palveluun Lupapisteen etusivun kautta omalla sähköpostiosoitteellasi sekä valitsemallasi salasanalla.