Tjänstinfo

Lupapiste on virtuaalinen työtila rakennuslupa-asioiden hoitamiseen kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille. Lupapistessä voi toimittaa kaikki hakemus-, liite- ja suunnittelutiedot. Työskentely Lupapisteessä on vuorovaikutteista, joten luvanhakija tai häntä edustava ammattilainen sekä luvan myöntävä viranomainen voivat vaihtaa tietoja hakuprosessin aikana. Lupapiste on virastojen aukioloajoista riippumaton, joten asiointi onnistuu milloin tahansa. Lupapiste tarjoaa ajantasaisen näkymä lupaprosessin etenemiseen kaikille asianosaisilla tahoille, kuten rakennuttaja, pääsuunnittelija tai rakennusvalvonta. sv

LUPAPISTETTÄ KÄYTTÄMÄLLÄ SÄÄSTÄT

Sähköinen palvelu helpottaa tiedonkulkua sekä säästää aikaa ja rahaa niin käyttäjiltä kuin viranomaisiltakin. Valtakunnallisesti asiointipalvelun tuoma säästöpotentiaali on miljoonia euroja vuosittain. Lupapiste ei ole pelkkä lomakepalvelu, vaan yhteinen virtuaalinen työtila, jossa kansalaiset, yritykset ja yhteisöt voivat valmistella hankkeitaan vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa. Uusi palvelu nopeuttaa ja tehostaa asiointia sekä parantaa viranomaisille tulevien hakemusten ja suunnitelmien laatua.

MYÖS MUITA KUNTIEN LUPIA TULOSSA LUPAPISTEESEEN

Palvelu tuli kansalaisten ja yritysten käyttöön ensimmäisissä pilottikunnissa jo keväällä 2013. Piloteiksi valitut 23 kuntaa edustavat eri kokoluokkia, laajaa maantieteellistä kattavuutta, eri taustajärjestelmiä ja molempia kotimaisia kieliä. Vuoden 2013 aikana Lupapiste laajeni rakennusvalvonnan luvista mm. kuntien  sijoitus-, kaivu- ja yleisten alueiden käytön lupien palveluksi, vuoden 2014 aikana palveluun on toteutettu ympäristötoimen lupia sekä kiinteistötoimituksiin liittyvä asiointi.

Lupaisteen palvelun tämänhetkisen tilan kussakin kunnassa voit tarkista Kunnat palvelussa -sivulta.

Lupapiste toteutetaan osana ympäristöministeriön Asumisen ja Rakentamisen ePalvelut -palvelukokonaisuutta. Palvelukokonaisuus kuuluu valtiovarainministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe).

Lupapisteen palveluntuottaja on Solita Oy kumppaninaan kuntien hakemusprosesseihin ja paikkatietoihin liittyen Sito Oy.

PALVELUN KÄYTÖN TEKNISET VAATIMUKSET

Lupapiste.fi-palvelu toimii ainakin seuraavilla web-selaimilla: Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 16, Google Chrome 23 ja näiden uudemmat versiot. Suosittelemme, että päivität selaimesi uudempaan versioon, mikäli selaintasi ei löydy listasta.