Solita Th!nk Open Hackathon 22. – 23.1. Helsingissä

Pe 22.01.2016 16:00 - La 23.01.2016 12:00

Solita Th!nk Lab, Alvar Aallon katu 5C, Helsinki

HackathonInnovointilupapisteQlmaSolita Th!nk

hackathon

Lupapiste on rakentamisen, yleisten alueiden käytön ja ympäristönsuojelun sähköinen lupa-asiointipalvelu. Sen on jo ottanut tai pian ottamassa käyttöön noin 140 kuntaa, ja liittyneiden kuntien määrä kasvaa koko ajan. Vuoden 2015 aikana palvelun kautta tehtiin jo lähes 30 000 lupahakemusta. Odotamme voimakasta volyymin kasvua vuodelle 2016, kun maantieteellisen leviämisen lisäksi useat kunnat siirtyvät vastaanottamaan kaikki hakemukset sähköisen palvelun kautta.

Lupapiste perustuu avoimeen lähdekoodiin sekä avoimiin rajapintoihin. Uskomme, että sähköistyvien palveluprosessien ja siinä syntyvän tietosisällön ympärille kehittyy viranomaisia, kansalaisia ja yrityksiä hyödyttäviä innovaatioita ja uusia palveluita. Tiedämme myös, että toimialalla on jo olemassa lukuisia palveluita ja applikaatioita, jotka sähköiseen viranomaisprosessiin liitettyinä tarjoaisivat käyttäjilleen digitalisaation hyödyt aivan uudella tasolla. Otamme ekosysteemin luonnissa ensi askeleita ja kutsumme kaikki asiasta kiinnostuneet yhteisen kehittämisen tapahtumaan, Solita Th!nk Open Hackathoniin 22.-23.1.2016. Tapahtuma jatkuu perjantai-iltapäivästä lauantai-päivään ja työskentely tapahtuu ryhmissä. Päätät itse aikataulusi – me tarjoamme tilat, ruuat ja juomat.

  • Tilaisuuden tarkemman sisällön ja kutsun näet täältä.

Tule tutustumaan Hackathoniin, miten Lupapiste on tehty ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Inspiroidu ja ideoi palveluasi eteenpäin ryhmäsi, asiantuntijoidemme ja muiden osallistujien tukemana.  Tuloksena voi olla uusi palvelukonsepti, kuvaus innovaatiosta tai prototyyppi. Hackathonissa voit esimerkiksi:

  • Tutustua Lupapisteen lähdekoodiin, rajapintoihin ja arkkitehtuuriin asiantuntijoiden avustuksella
  • Suunnitella palveluita kansalaisille ja yrityksille Lupapisteessä syntyvän julkiseen dataan perustuen
  • Pohtia, miten lupaprosesseja sujuvoitetaan hankkeen osapuolten ja viranomaisten kommunikaatiota parantaen
  • Ideoida, miten liikkuvaa työtä tuetaan paikkatiedon ja mobiilisovellusten avulla
  • Määritellä ja valmistella oman sovelluksesi liittämistä Lupapisteeseen
  • Tutkia, miten Lupapisteen konseptin avulla voitaisiin toteuttaa muitakin asiointipalveluita

Jos rakentamisen luvanhaun sujuvoittaminen ja tehostaminen on intohimosi tai päivätyösi, nyt on mahdollisuus vaikuttaa! Hackathonin parhaat ideat palkitaan ja järisyttävimmän Lupapiste-konseptin kehittänyt tiimi pääsee lisäksi esittelemään ideansa satapäiselle viranomaiskäyttäjäkunnalle, Lupapiste-päiville Helsinkiin 22.9.2016.

Tervetuloa mukaan inspiroitumaan!

——-

OHJELMA

Pe 22.1.
16.00 Tervetuloa! Lupapiste ja Qlma esittävät haasteet ryhmille
17.00 Illallinen ja tutustumista
18.15 Hackathon starttaa! Työskentelyä ryhmissä
Ryhmät työskentelevät omassa tahdissaan. Syötävää ja juotavaa tarjolla läpi yön. Halukkaat voivat yöpyä tiloissa. Oma makuupussi mukaan!

La 23.1.
8.30 Aamiaista tarjolla
9.00 Hackathon jatkuu
11.00 Toteutusten esittely ja palkintojen jako
12.00 Tapahtuma päättyy

——-

Jaa tämä sisältö