Helsingin rakennushankkeiden työnjohtaja-asiat Lupapisteeseen – Toimintaohjeita

03.06.2015

Helsinkirakennusvalvontavirastosähköinen asiointityönjohtajan nimeäminen

Helsingin rakennusvalvonta on siirtynyt käsittelemään työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset 25.5.2015 alkaen Lupapisteessä. Tässä yhteydessä kahden vuoden sisällä haetut rakennusluvat (joita oli yli 4 000 kappaletta) on siirretty Lupapisteeseen ja hakemuksen tekijä on saanut sähköpostiin kutsun sähköiselle hakemukselle.

Huom! Mikäli hankkeelle on jo nimetty kaikki työnjohtajat, kutsu on aiheeton ja se voidaan tällöin hylätä.

  • Helsingin rakennusvalvontaviraston oma tiedote asiasta löytyy täältä
  • Helsingin rakennusvalvontaviraston ohje työnjohdon valtuuttamiseen Lupapisteessä löytyy täältä

Usein kysytyt kysymykset

Olen saanut sähköpostiin kutsun ja rekisteröidyin palveluun – miten voin nimetä työnjohtajat?

Työnjohtajat pääsee nimeämään, kun olet hyväksynyt valtuutuksen etusivulta tai avattuasi hakemuksen sen oikeasta reunasta. Saat hyväksymisen jälkeen hakemukselle käsittelyoikeudet ja voit hakemuksen Osapuolet-välilehdeltä tai Rakentaminen-välilehdeltä nimetä työnjohtajan. Työnjohtajalle lähtee sähköpostiin kutsu ja hakemus muodostuu rakennusluvalle viiteluvaksi.

  • Kuvalliset ohjeet työnjohtajan nimeämiseen löytyy täältä.

Kuva: Työnjohtajakutsu päästään lähettämään, kun klikataan ”Rakentaminen”välilehdellä (tai ”Osapuolet”-välilehdellä aivan alaosassa) työnjohtajaroolin yhteydestä ”Nimeä työnjohtaja”. 

Screen Shot 2015-06-03 at 16.36.41

Sain sähköpostiin kutsun ja rekisteröidyin palveluun, mutta hakemusta ei näy – miksi?

Jos lupaa ei näy, se voi johtua siitä, että rekisteröinti tehtiin eri sähköpostiosoitteelle kuin mihin kutsu lähetettiin. Hakemus on ohjautunut Helsingin rekisterissä olleen sähköpostiosoitteen perusteella, eli Lupapisteeseen olisi rekisteröidyttävä tismalleen samalla osoitteella kuin mihin rakennuslupa on osoitettu ja tuo sähköposti lähetetty. Lupapisteessä sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena ja tiettyyn sähköpostiosoitteeseen ohjatut luvat avautuvat vain kirjauduttaessa samalla sähköpostiosoitteella.

Olen hankkeessa suunnittelijana enkä ole saanut sähköpostikutsua, mutta pitäisi päästä nimeämään työnjohtajat – mitä tehdä?

Hankkeeseen ryhtyvälle on mennyt sähköpostiin kutsu ja hän voi rekisteröitymisen jälkeen valtuuttaa osapuolia hakemukselle. Tarvittaessa voi pyytää Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirastosta, että valtuuttavat tarvittaville luville. Huomaa, että kirjautumisen jälkeen on hyväksyttävä valtuutus-kutsu hakemukselle – näin saat käsittelyoikeudet ja voit tehdä työnjohtajan nimeäminen-hakemuksia.

  • Kuvalliset ohjeet työnjohtajan nimeämiseen löytyy täältä.

Kuva: Vaihtoehto A = Kutsu voidaan hyväksyä ”Omat hankkeet”-näkymästä klikkaamalla ”Hyväksy kutsu”.

Screen Shot 2015-06-03 at 16.53.14

Kuva: Vaihtoehto B = Kutsu voidaan hyväksyä hakemuksen yhteydestä klikkaamalla oikeassa reunassa toimintoa: ”Hyväksy kutsu”. Mikäli kutsu on aiheeton (työnjohtaja jo nimetty), voidaan se hylätä.

Screen Shot 2015-06-03 at 16.53.32

Sähköpostiin tullut kutsu meni työsähköpostiini mutta haluaisin käyttää Lupapistettä henkilökohtaisella osoitteella – miten toimin?

Jos haluat käyttää toista sähköpostiosoitetta, kuin mihin luvat on ohjattu, voit siirtää olemassa olevat hakemukset: rekisteröidy kummallakin sähköpostiosoitteelle, kirjaudu sillä osoitteella, mihin luvat on ohjattu ja lähetä hakemukselta Osapuolet-välilehdeltä valtuutus-kutsu siihen sähköpostiosoitteeseen, millä haluat Lupapistettä käyttää. Valtuutus-kutsut voit hyväksyä kirjautumisen jälkeen etusivun yläosasta, niin saat käsittelyoikeudet hakemuksiin.

Tarvittaessa voit pyytää Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirastosta, että valtuuttavat sinut tarvittaville luville. Huomaa, että kirjautumisen jälkeen on hyväksyttävä valtuutus-kutsu hakemukselle – näin saat käsittelyoikeudet ja voit tehdä työnjohtajan nimeäminen-hakemuksia.

Minulla on kysyttävää viranomaiselta, miten saan oikeaan henkilöön yhteyden?

Lupapisteessä jokaisen hakemuksen oikeassa reunassa on oranssi ”Keskustelu”-palkki, josta saa hankekohtaisesti viranomaisneuvontaa. Voit jättää tänne viestin ja asiaa käsittelevä viranomainen kirjoittaa vastauksensa ketjun jatkoksi.

Kuva: Voit kysyä neuvoa viranomaiselta Keskustelu-palkin kautta sen jälkeen, kun olet hyväksynyt kutsun hankkeelle.

Screen Shot 2015-06-03 at 16.55.13

Jaa tämä sisältö