Lupapisteen päivitys 14.4.2020

15.04.2020

digitoijakiinteistötoimituskohteetpäivityspäivitystiedotetaksataksaluonnos

Huhtikuun päivityksessä Lupapisteeseen menevät seuraavat uudet ominaisuudet:

 

Lisäkiinteistön ilmoittamiseen parannuksia kiinteistönmuodostuksessa

Lisäkiinteistön syöttämiseen kiinteistönmuodostuksen hakemuksilla on tehty parannuksia. Kiinteistötunnus on nyt mahdollista lisätä käsin ja lisäkiinteistö voidaan lisätä vaikka kyseistä kiinteistöä tai kiinteistötunnusta ei löytyisi kunnan taustajärjestelmästä. Tieto syötetään klikkaamalla ”Lisää kohdekiinteistö” -painiketta hakemuksen oikeassa ylänurkassa. Kiinteistötunnus voidaan syöttää sille varattuun kenttään. Lopuksi klikataan ”Lisää hakemukseen” -painiketta.

 

Viiteasian lisääminen kiinteistönmuodostuksessa

Kiinteistönmuodostuksen hakemuksille on lisätty ”Lisää viiteasia” -painike, joka korvaa aiemman ”Lisää viitelupa”. Painike löytyy hakemuksen oikeasta ylänurkasta.

 

Tonttijakohakemuksen osapuolten kopiointi

Kun uusi hakemus luodaan tonttijakohakemukselta “Hae kiinteistötoimitusta” -painikkeella, on osapuolten tiedot mahdollista kopioida luotavalle kiinteistötoimitushakemukselle. ”Hae kiinteistötoimitusta” -painikkeen löydät hakemuksen oikeasta ylänurkasta.

 

Taksaluonnos mahdollinen

Lupapisteen laskunmuodostuksen pääkäyttäjäasetuksissa ”Taksa”-välilehdellä on nyt mahdollista tehdä taksaluonnos, joka säilyy vaikka taksaa ei julkaistaisikaan. Klikkaa vain ”Uusi taksa” -painiketta, jolloin muokattavaksi avautuu taksaluonnos. Taksaluonnoksia voi olla vain yksi kerrallaan. Tarvittaessa taksaluonnoksen voi myös poistaa.

 

”Kohteet”-välilehti

Hakemuksella on näkyvillä uusi ”Kohteet”-välilehti, joka näkyy vain viranomaiskäyttäjille. Välilehdellä on mahdollista määritellä toimenpiteelle sijaintikoordinaatit. Välilehti palvelee tällä hetkellä Lupapisteen Pate-robottipilottia. Muille käyttäjille ei tässä hetkessä ole sen paremmin haittaa kuin hyötyäkään koordinaattien ilmoittamisesta tällä välilehdellä. Myöhemmässä vaiheessa teemme kytköksen, jossa koordinaattitietoja saadaan hyödynnettyä Onkalon ja sitä kautta Kaupan osalta.

 

Huomaathan, että ”Kohteet”-välilehdellä ilmoitetut tiedot eivät siirry kunnan taustajärjestelmään (paitsi Lupapisteen Pate-robottipilotissa mukana olevilla kunnilla).

 

Katselmusten tilaamiseen lisäkenttiä

Maastonmerkintä- ja sijaintikatselmuksen tilaamiseen on lisätty uusia kenttiä. Tilauksen yhteydessä kysytään pakollisina tietoina tilaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi on mahdollista merkitä maksajan olevan sama kuin rakennusluvalla. Mikäli maksaja on eri, tulee täytettäväksi pakollisia kenttiä maksajan osalta.

 

Digitioija voi valita arkistointimenettelyn

”Digitoija”-roolilla toimivalle viranomaiskäyttäjälle on nyt sallittu arkistointimenettelyn valitseminen ja valinnan muokkaaminen hankkeella.

 

 

Jaa tämä sisältö