Lupapisteen tuen terveiset 5 / 2015

09.06.2015

hakemuksetkäyttäjämäärätpalvelutukitoukokuu

staff-anna-palttila

 

Oranssi toukokuu!

Lupapisteen tilastot hakemusmäärän osalta kohosivat aivan uusiin lukemiin, kun toukokuun lopulla Helsinki avasi noin 4000 paperisena käsiteltyä lupahakemusta Lupapisteeseen työnjohtajan nimeämisiä varten. Tarkempaa tietoa asiasta täältä. Toukokuussa uusia hakemuksia avattiin Lupapisteeseen 5761 kappaletta – vuoden 2015 aikana tehtyjen uusien hakemusten määrässä päästään kohta rikkomaan kymppitonnin raja. Jos ynnätään hakemukset ja neuvontapyynnöt yhteensä, niin ollaan jo 10 000 paremmalla puolella!

Screen Shot 2015-06-09 at 08.48.22
Kuva 1 Hakemukset ja neuvontapyynnöt 2015

 

Lupapisteen tekniseen tukeen tuli toukokuussa 174 yhteydenottoa, sähköpostin ollessa suosituin ja informatiivisin yhteydenottotapa. Huomiottehan, että tukipyyntöjen käsittelyä nopeuttaa kuva virheilmoituksesta tai kysymyksen kohteena olevasta näkymästä sekä kyseisen hakemuksen LP-alkuinen asiointitunnus; nämä on helppo toimittaa sähköpostin välityksellä.

Screen Shot 2015-06-09 at 08.53.26

Kuva 2 Yhteydenottotapa

 

Sekä viranomaisilta että muilta asioitsijoilta tukipyyntöjä tuli tasaisesti, viranomaiset olivat vain kahden prosentin erolla useammin yhteydessä.

Helsingin paperilupien avaus on poikinut erityisesti suunnittelijoilta tiedusteluja Lupapisteen käytöstä ja toimintatavoista. Myös muista kunnista kiirii korviimme kyselyjä, että miten hankkeelle saadaan ilmoitettua tai haettua työnjohtaja. Työnjohtajan nimeäminen onnistuu Lupapisteeseen avatulta rakennusluvalta helposti: hankkeeseen ryhtyvä tai muu hakemukselle valtuutettu henkilö lähettää napin takaa sähköpostikutsun työnjohtajalle ja työnjohtaja täytettyään omat tietonsa voi jättää hakemuksen. Kun sähköpostiin tipahtaa valtuutus-kutsu, huomaathan hyväksyä kutsun, jotta saat käsittelyoikeudet hakemukselle! Tässä myös kuvalliset ohjeet työnjohtajan hakemuksen luontiin.

Helsingin lupien osalta rakennusvalvontaviraston palvelupiste Tellinki antaa viranomaisneuvontaa mm. lupahakemusten ja prosessien menettelytavoista sekä voi tehdä suunnittelijoille valtuutukset sähköistettyihin lupiin – Lupapisteen tuessa osataan puolestaan auttaa teknisissä kysymyksissä ja Lupapisteen käytössä yleisellä tasolla.

 

Lämpimiä rakennuskelejä odottaen,

Lupapisteen tuki

tuki@lupapiste.fi

Jaa tämä sisältö