Lupapisteen päivitys 7.3.2019

07.03.2019

hankkeetleimauspääkäyttäjäRAM-liite

Uudistus pääkäyttäjärooliin 

Pääkäyttäjäoikeus on jatkossa yksi viranomaisoikeus muiden joukossa – sen siis voi lisätä organisaation viranomaiskäyttäjille Käyttäjät-listan oikeassa reunassa olevan Muokkaa-painikkeen kautta. Pääkäyttäjäroolin voi myöntää myös uusille viranomaisille käyttäjätunnuksen lisäyksen yhteydessä. Jokaisessa organisaatiossa pitää olla vähintään yksi pääkäyttäjäroolissa oleva käyttäjä.

Viranomainen voi olla viranomais- tai pääkäyttäjäroolissa useassa eri organisaatiossa ja vaihtaa niiden välillä. Kirjautumisen jälkeen viranomaisroolista voi vaihtaa pääkäyttäjärooliin klikkaamalla oikeasta yläkulmasta omaa nimeä  ja valitsemalla ”Pääkäyttäjän asetukset”.

Takaisin asioinnin puolella eli viranomaisnäkymään pääsee klikkaamalla ”Asiointipalvelu”.

Hankkeet-näkymään pikalajittelut 

Hankkeet-näkymän hankkeita voi nyt lajitella entistä sukkelammin käyttäen käsittelijä-rooliin sidottuja pikavalintoja. Oletuksena, eli kun aktiivisena on Kaikki hakemukset-painike, näytetään aivan kaikki organisaation hankkeet, kuten ennenkin. Joissa lupakäsittelijänä-valinnalla näytetään vain ne hankkeet, joissa kirjautunut viranomainen on lupakäsittelijänä (tämä tarkoittaa käsittelijäroolia, joka on käsittelijälistalla ensimmäisenä). Muussa roolissa-painikkeella näytetään ne hankkeet, joissa on jossain muussa kuin ensimmäisessä käsittelijäroolissa. Pikavalintoja voi käyttää myös tallennetuissa hakuehdoissa.

Aluerajaus on myös nostettu helpommin valittavaksi.

Leimausnäkymän käytettävyysparannukset 

  • Leimauksessa on nyt samat väliotsikot sekä sama järjestys, kuin varsinaisessa liitenäkymässäkin, jotta selailu on johdonmukaista ja liitteet löytyvät samoilla tavoin.
  • Leimaa -painikkeessa näytetään valittujen tiedostojen määrä (esim. ”Leimaa (24kpl)”.
  • Leimattavat liitteet voi valita klikkaamalla liiteriviä tai käyttää vasemman reunan pikavalintoja (Valitse ryhmän liitteet).

RAM-liitteiden estäminen pääkäyttäjäasetuksissa 

Mikäli rakennusvalvontaorganisaatio ei halua ottaa Lupapisteen kautta rakentamisen aikaisia muutospiirustuksia eli RAM-liitteitä vastaan, toiminnon voi ottaa pois käytöstä pääkäyttäjäasetuksissa Hakemusten asetukset-välilehdellä.

RAM-liitteiden lisäys estetään lisäämällä rasti ruutuun ja kirjoittamalla asiakkaalle näytettävä opasteteksti RAM-liitteiden jättämiseen ja vastaanottoon liittyen eli kuvaus, kuinka asiakkaita ohjeistetaan toimimaan RAM-liitteiden kanssa.

Opasteteksti näytetään hankkeella piirustusten yhteydessä päätöksen jälkeen.

Päätösehdotuksen palautus luonnokseksi

Jos lautakuntapäätökseen tehty päätösehdotus pitää perua tai tehdä se uudelleen, päätösehdotuksen voi palauttaa luonnokseksi. Tällöin päätösehdotusliite poistetaan. Päätöstä voi edelleen muokata tarvittavilta osin ja tehdä uuden päätösehdotuksen.

Lupapisteen yhteisöportaali

Lupapisteen uusi yhteisöportaali otetaan käyttöön torstaina 7.3.2019. Yhteisöportaalista löydät Lupapisteen käyttäohjeet ja voit jättää tukipyynnön Lupapisteen tekniselle tuelle.

Yhteisöportaalissa on myös viranomaisille tarkoitettu keskustelufoorumi. Foorumi on kirjautumisen takana oleva palvelu, jossa on mahdollista vaihtaa parhaita käytäntöjä, sparrailla ja kysyä muilta viranomaisilta mieltä askarruttavista asioista. Palveluun liittyvät tekniset käyttöongelmat ja kehitystoiveet pyydetään edelleen toimittamaan Lupapisteen tekniselle tuelle tukipyyntölomakkeella sähköpostilla tai puhelimitse.

Viranomaiset löytävät kirjautuneena käyttäjänä portaalista myös kaikki tekemänsä tukipyynnöt.

Järjestämme yhteisöportalin käytöstä 15 minuutin esittelyn tiistaina 12.3.2019 klo 8.30. Olet lämpimästi tervetullut, ilmoittaudu mukaan!

Jaa tämä sisältö